WhatsApp napovedal nove filtrirne funkcije

ByAnja Kadič

17. aprila, 2024
Foto: Pexels

WhatsApp napovedal nove filtrirne funkcije

Meta, podjetje, ki stoji za priljubljeno aplikacijo za sporočanje WhatsApp, je najavilo uvedbo nove funkcije filtriranja klepetov, ki bo uporabnikom omogočila hitrejše in učinkovitejše iskanje pogovorov. Nova funkcija bo prinesla tri filtre – ‘Vse’, ‘Neprebrano’ in ‘Skupine’ – ki bodo olajšali navigacijo po pogovorih in povečali organiziranost znotraj aplikacije.

Meta je z novo funkcijo želela zagotoviti, da bo odpiranje WhatsAppa in iskanje pravega pogovora “hitro, brezhibno in preprosto”. Trenutni privzeti pogled ‘Vse’ ostaja enak, medtem ko bo filter ‘Neprebrano’ omogočil uporabnikom, da hitro vidijo vsa sporočila, ki jih še niso prebrali. Filter ‘Skupine’ bo prikazal samo skupinske klepete, kar je še posebej uporabno za tiste, ki so aktivni v različnih skupinah in želijo lažje najti relevantne pogovore.

Meta je izrazila prepričanje, da bo ta nova funkcija pomagala uporabnikom, da “učinkoviteje krmarijo po sporočilih” in hitreje najdejo najpomembnejše pogovore. Poleg tega podjetje kaže ambicije za razširitev te ideje, vključno z možnostjo, da bi uporabniki lahko ustvarjali svoje filtre po meri za iskanje določenih vrst sporočil, kot so skupine z določenim stikom ali skupine, ki vsebujejo slike.

Novi filtri se začenjajo uvajati prav zdaj, vendar bo morda trajalo nekaj tednov, preden bodo imeli vsi uporabniki dostop do te funkcije. Meta je obljubila, da bo “gradila več možnosti, da se boste lažje osredotočili na tisto, kar je najpomembnejše”, kar nakazuje, da bodo filtri in druge nove funkcije še naprej ključni del razvojne strategije aplikacije.

Novica o filtrih prihaja kmalu po nedavni uvedbi navigacije s potegom za uporabnike Androida, kar potrjuje, da WhatsApp intenzivno dela na izboljšanju uporabniške izkušnje in dodajanju novih funkcionalnosti za svoje uporabnike.

[Vir: Tom’s Guide]; Portal24; Foto: Pexels