WhatsApp uvaja serijo novih in zelo uporabnih funkcij

ByMiha Kovač

26. marca, 2024 ,
Foto: Freepik

WhatsApp uvaja serijo novih in zelo uporabnih funkcij

V prizadevanju, da ostane na čelu digitalnih trendov, WhatsApp, ena izmed vodilnih aplikacij za sporočanje med uporabniki Android naprav, uvaja serijo novih funkcij, ki obetajo izboljšano uporabniško izkušnjo. Novosti so posebej zasnovane za olajšanje komunikacije in organizacije med velikimi skupinami ljudi, kar bo nedvomno pripomoglo k bolj učinkovitemu dogovarjanju.

Nove funkcije:

Ustvarjanje dogodkov v skupinah: WhatsApp bo omogočal uporabnikom, da v standardnih skupinah ustvarjajo dogodke. To bo uporabno tako za družabna srečanja, kot za načrtovanje poslovnih sestankov. Aplikacija bo namreč podpirala načrtovanje glasovnih in video klicev preko ustvarjenih dogodkov.

Personalizacija dogodkov: Uporabniki bodo imeli možnost urejanja ključnih značilnosti dogodka, vključno z naslovom, opisom, datumom in lokacijo. Vsi udeleženci bodo o spremembah dogodka obveščeni v realnem času, kar zagotavlja, da so vse informacije vedno ažurne.

Ekskluzivno urejanje: Da bi zagotovili organizacijsko integriteto, bo samo oseba, ki je dogodek ustvarila, lahko ta dogodek urejala ali preklicala. Vendar pa lahko več oseb znotraj skupine ustvari svoje dogodke, kar dodaja večplastnost pri organizaciji.

Pregled prihajajočih dogodkov: WhatsApp bo uvedel posebno stran za pregled, na kateri bodo kronološko razporejeni vsi prihajajoči dogodki. To bo uporabnikom omogočilo, da imajo popoln pregled nad vsemi aktivnostmi in se lažje organizirajo.

Opomniki za dogodke: Z uporabo dovoljenj za alarme in opomnike bo WhatsApp poskrbel, da bodo člani skupine, ki so potrdili udeležbo na dogodku, prejeli opomnike. Čeprav ni potrjeno, obstaja možnost, da bodo dogodki lahko dodani tudi v koledarje uporabnikov, kar bi še dodatno olajšalo načrtovanje.

Te novosti predstavljajo pomemben korak za WhatsApp v smeri izboljšanja funkcionalnosti in uporabnosti aplikacije, zlasti za organizacijo in načrtovanje med velikimi skupinami ljudi. Pričakuje se, da bodo te funkcije hitro sprejete med uporabniki, saj prinašajo nove ravni organizacijske učinkovitosti in povezanosti v digitalno dobo.

[Vir: IndexHr]; Portal24; Foto: Freepik