WHO zaskrbljen zaradi covid situacije na Kitajskem

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je zaskrbljena zaradi nenadnega povečanja števila novookuženih s koronavirusom na Kitajskem. WHO podpira vlado, da svoja prizadevanja usmeri v cepljenje rizičnih skupin, je dejal vodja agencije Združenih narodov Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Kitajska bi se lahko naslednje leto soočila z eksplozijo okužb

Število okužb se je nedavno v drugem največjem gospodarstvu na svetu, povečalo. Glede na napovedi bi se lahko Kitajska prihodnje leto soočila z eksplozijo primerov in več kot milijonom smrti.

“WHO je zelo zaskrbljen zaradi razvoja razmer na Kitajskem. Vse več je namreč poročil o hudih oblikah bolezni,” je na novinarski konferenci dejal Ghebreyesus.

Povedal je tudi, da agencija potrebuje podrobnejše informacije o resnosti bolezni, sprejemih v bolnišnico in potrebah po podpori enote intenzivne nege, da lahko celovito oceni stanje. Njegova izjava prihaja po tem, ko je nemška vlada potrdila, da je na Kitajsko poslala prvo pošiljko cepiva podjetja BioNTech. Cepivo bodo najprej prejeli nemški državljani v tej azijski državi.

Ne spreglejte…

Vrh zimskega vala okužb s koronavirusom v začetku januarja?

Število okužb s koronavirusom se v zadnjem mesecu dni povečuje, vrh naj bi zimski val dosegel v začetku januarja. Pred prazničnimi druženji stroka svetuje previdnost in odgovorno ravnanje ob morebitni okužbi.

Covid-19 morda ni več tako nevaren, kot je bil v minulih dveh letih. Prav tako ni le prehladno obolenje, zato je še vedno potrebna previdnost… več tukaj.

Foto: Pexels

By A.K.

Komentar: