Windows 11 in Android bosta dobila funkcijo kopiranja besedila s fotografij

ByMiha Kovač

28. maja, 2024
Računalnik [Foto: Pixabay]

Windows 11 in Android bosta dobila funkcijo kopiranja besedila s fotografij

Uporabniki operacijskega sistema Windows 11 in Android bodo kmalu dobili funkcijo, v kateri lahko uporabniki iPhonov uživajo že vrsto let, in sicer enostavno kopiranje besedila s fotografij na osebni računalnik. Microsoft naj bi pripravljal posodobitev za aplikacijo Phone Link, ki bo olajšala izmenjavo besedila med telefonom in računalnikom.

S to posodobitvijo bodo uporabniki lahko izbrali besedilo na fotografijah, sinhroniziranih s telefonom Android. Phone Link je aplikacija, ki omogoča sinhronizacijo klicev, sporočil, obvestil in slik iz naprave Android z osebnim računalnikom. Podobno kot pri Applovih napravah, kjer lahko uporabniki sinhronizirajo svoje iPhone z MacBookom, bodo tudi uporabniki Androidov lahko enostavno dostopali do sporočil in fotografij brez uporabe telefona.

Nova funkcija bo uporabljala optično prepoznavanje znakov (OCR), ki bo prepoznalo besedilo na slikah in omogočilo njegovo kopiranje v urejevalnik besedil, e-pošto ali drugo besedilno polje. To je odlična novica za tiste, ki iščejo enostavnejši način za prenos pomembnih informacij iz fotografij.

Funkcija je trenutno na voljo samo prek Microsoftovega kanala za predogled. Windows Central je že preizkusil novo funkcijo in pokazal preprosto postavitev znotraj Phone Link, ki poudarja razpoložljivo besedilo na sliki in omogoča njegovo kopiranje v odložišče v sistemu Windows.

Čeprav OCR ni vedno 100-odstotno natančen, je ta funkcija koristna za hitro kopiranje pisnih opomb ali osnovnih informacij. Za daljše ali pomembnejše besedilo pa je še vedno priporočljivo ročno preverjanje.

Funkcija je zaenkrat na voljo le v okviru Windows Insider Preview Build, kjer Microsoft preizkuša potencialne nove funkcije. Če želite preizkusiti to posodobitev, se lahko brezplačno pridružite kanalu Insider Preview Build in preizkusite najnovejše funkcije, ki jih pripravlja Microsoft.

[Vir: Tech Radar]; Portal24; Foto: Pixabay