Z rikoto, gobami in špinačo polnjene conchiglie iz ponve

ByAna Koren

25. oktobra, 2022
Z rikoto, gobami in špinačo polnjene conchiglie iz ponve

Conchiglia testenine so testenine v obliki velikih školjk, ki so idealne za polnjenje. Napolnite jih lahko z marsičim, kar vam je pač ljubo. Danes bomo pripravili vegetarijansko različico. Testenine bomo zato napolnili s paradižnikovo omako, gobami, špinačo in sirom rikota. Za pripravo jedi boste potrebovali slabo uro. Iz navedenih količin sestavin boste dobili štiri obroke.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:
  • 170 g testenin conchiglie (približno 18 kosov)
  • 1½ čajne žličke soli
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 230 g drobno sesekljanih gob
  • 1 čajna žlička sveže mletega popra
  • 120 ml suhega belega vina
  • 140 g mlade špinače
  • 6 strokov česna, drobno sesekljanega
  • 30 g masla
  • 700 ml pasiranega paradižnika
  • ½ čajne žličke čilijevih kosmičev
  • 440 g polnomastnega sira ricotta
  • 100 g naribanega parmezana
  • 3 žlice origana
Postopek priprave:

Zavrite lonec slane vode in skuhajte testenine al dente. Odcedite in prelijte s hladno vodo, da se testenine ne kuhajo naprej, nato jih ponovno odcedite. 

Medtem v veliki ponvi na zmernem ognju segrejte olje. Dodajte gobe in jih med občasnim mešanjem pražite, dokler ne izhlapi vsa tekočina, ki so jo spustile in se obarvajo rjavo.

Začinite s poprom in soljo, zmanjšajte ogenj na minimum, prilijte vino in med mešanjem kuhajte 1 do 2 minuti, da izhlapi skoraj polovica tekočine.

Dodajte špinačo, pokrijte in kuhajte 1 do 2 minuti, dokler špinača ne začne veneti. Odkrijte in med občasnim mešanjem kuhajte še 2 do 4 minute, dokler špinača popolnoma ne oveni in večina tekočine izhlapi. Gobe ​​prenesite v večjo skledo. 

V isti ponvi na srednji temperaturi segrejete maslo in na njem 2 do 3 minute pražite česen. Česen naj zadiši in rahlo porjavi. Dodajte paradižnikovo omako in čili ter pustite vreti na majhnem ognju. Med občasnim mešanjem dušite 6 do 8 minut.

Medtem, ko se omaka kuha, v skledo z gobami dodajte rikoto, parmezan, origano in ½ žličke soli. Dobro premešajte, da se sestavine povežejo. Vsako školjko napolnite s približno 2 žlicama sirne mešanice. Školjke naj bodo polne, a ne natrpane. 

Školjke razporedite po ponvi z omako. Ponev pokrijte in na srednjem ognju kuhajte 4 do 6 minut, dokler se školjke ne skuhajo. Odstavite z ognja. Jed naj počiva ​​5 minut.

Potresite s parmezanom in preostalo žlico origana in postrezite.

Dober tek!