Za bolj stabilen sladkor v krvi se izogibajte tem zajtrkom

Krofi [Foto: Pexels]

Za bolj stabilen sladkor v krvi se izogibajte tem zajtrkom

Vzdrževanje stabilne ravni sladkorja v krvi je ključno za ohranjanje energije skozi ves dan, vendar številne priljubljene možnosti zajtrka lahko povzročijo hitre skoke sladkorja in kasnejši padec energije. Zdrav zajtrk je najboljši način za zagotovitev stabilne ravni krvnega sladkorja. Dr. Erik Natkin in dr. Rimas Geiga, nutricionist in dietetik, opozarjata na tri pogoste zajtrke, ki lahko negativno vplivajo na zdravje in povzročijo hitre skoke sladkorja v krvi.

Sladke žitarice

Skleda kosmičev je priročna izbira, ko se nam mudi, a lahko negativno vpliva na naše zdravje. Sladkana žita so večinoma rafinirani ogljikovi hidrati in sladkor, ki se hitro prebavijo v glukozo. To povzroči hiter izbruh energije, ki mu sledi neizogiben padec in spodbuja hrepenenje. Številni kosmiči, ki si jih privoščimo za zajtrk vsebujejo dodane sladkorje, ki povzročajo hitre skoke ravni sladkorja v krvi.

Kolački in krofi

Ko si zjutraj zaželimo nekaj okusnega in sladkega, so kolački in krofi pogosto prva izbira. Na žalost ti dve možnosti nista zdravi. Kolački in krofi so v bistvu pecivo za zajtrk. Polni so sladkorja, rafinirane moke in trans maščob. Ti pecivi pogosto vsebujeta tudi rafinirane sladkorje in maščobe.

Aromatizirani jogurti

Čeprav je jogurt lahko zdrav zajtrk, je pomembno izbrati pravo vrsto. Aromatizirani jogurti pogosto vsebujejo velike količine dodanih sladkorjev. Izberite navaden grški jogurt in dodajte sveže jagode ali malo medu za sladkobo. Tako boste uživali prednosti jogurta brez dodanega sladkorja.

Za stabilno raven sladkorja v krvi in ohranjanje energije skozi dan, je pomembno skrbno izbirati zajtrk in se izogibati živilom, ki povzročajo hitre skoke sladkorja.

[Vir: She Finds]; Portal24 Foto: Pexels