Za kaj gre pri trendu “vanilla girl”, prevzel je internet

ByA.K.

22. januarja, 2023

Za kaj gre pri trendu “vanilla girl”, ki je prevzel internet?

Zadnje tedne se veliko govori o modnem trendu “vanilla girl”. Nič nenavadnega ni, da vsak nov trend, ki je zanimiv, postane viralen in se uporablja v vsakdanjem življenju, in tako je tudi zdaj.

TikTok in Instagram sta polna tega trenda.

Za kaj se gre?

Gre za “estetiko barve vanilije”. Estetika sloni na luksuznem, udobnem minimalizmu in je usmerjena v določen stil oblačenja, torej vodenje “vanilijevega” življenjskega sloga ali vsaj predstavljanje takšnega življenjskega sloga na spletu. TikTok je ta trend vsilil v smislu nevtralnega in minimalističnega, zelo pa pristaja tudi zimskemu obdobju leta.

Dekleta vse pogosteje nosijo svetle barve (barve vanilije), udobne puloverje, jopice ali svetle svetle hlače. “Vanilla girl” nosi bela, smetana ali bež oblačila. Pri tem trendu poudarek ni le na oblačilih, temveč tudi na življenjskem slogu in notranjosti, ki vas obdaja. Torej, bistvo je v preprostosti, hkrati pa v eleganci v osnovnih “nude” barvah. 

Pričeska in ličila

Pri ličenju pa je spet najpomembnejša preprostost – da ste naličene in še vedno izgledate naravno, sveže in lepo. “Vanilla girl” se osredotoča na minimalen makeup na obrazu in sijočo kožo, pri laseh pa so zastopane sproščene, preproste pričeske, kot so lahkotni valovi ali “messy buns”.

https://www.tiktok.com/@pennybooy/video/7174816364186684677

vir Foto: Pixabay

Ne spreglejte…

Kako v 3 preprostih korakih ustvariti popolno neurejeno figo

Kako v 3 preprostih korakih ustvariti popolno neurejeno figo. Neurejena figa je ena največjih življenjskih ironij, ko gre za lepoto, saj najbolj neurejen videz fige običajno zahteva največ truda. V našem prizadevanju, da bi obvladali popolno I-wake-up-like-this messy figo, smo končali z videzi, ki so preveč neurejeni in napihnjeni, preveč oprijeti kot pri balerinah ali preprosto napačni… več tukaj.