Za ljubitelje zabave nega kože pred in po zabavi

Vsi se radi sprostimo na zabavi ob koncu napornega tedna ali med prazničnimi praznovanji. Če med časom zabave pozabite na lase, ne pozabite na nego kože. Ljudje s popolno kožo jo pokvarijo z nočnim brezskrbnim zabavanjem, ljudje s problematično kožo pa svojo polt po zabavi negujejo z malo pozornosti. Vendar je pomembno upoštevati nekaj nasvetov za nego kože pred in po zabavi.

Rutina nege kože pred zabavo

Se sprašujete, kako pripraviti kožo na zabavo? Preden stopite ven, je ključnega pomena, da postavite temelje za zaščito svoje kože. Sledite tem hitrim korakom, da zagotovite, da se boste osredotočili samo na vznemirjenje, ki vas čaka, ne da bi vas skrbelo kaj drugega.

1. Očistite in prečistite

Začnite z dvojnim čiščenjem obraza z nežnim čistilom na osnovi olja, ki v enaki meri vlaži in čisti. Poiščite naravne sestavine, kot je rastlinski glicerin, da odstranite nečistoče na osnovi olja, kot je SPF. Ponovno se odločite za umivanje obraza na vodni osnovi, sestavljeno iz sestavin, ki so namenjene vašim specifičnim težavam s kožo.

2. Naredite piling

Za razkrivanje sijoče kože je piling ključnega pomena. S fino zrnatim pilingom nežno masirajte kožo s krožnimi gibi. To pomaga odstraniti odmrle kožne celice in razkrije bolj sijočo in enakomernejšo polt. Uporabite poživljajoče sestavine, kot so pražena kava ali orehovi mikrodelci, ki pomagajo spodbuditi krvni obtok in prebuditi kožo.

3. Nahranite in hidrirajte

Zdaj, ko imate sveže platno, na katerem lahko delate, ga globinsko nahranite, da zgladite in pripravite na videz ličil za zabave. Nanesite vlažilni serum z dodano količino kolagena ali peptidov, da bo vaša koža ostala napeta vso noč. Serumu sledite z obnovitveno vlažilno kremo, ki kožo napolni in ustvari rosno podlago za ličila. Na tej stopnji lahko uporabite tudi vlažilno kremo in primer z dvojno koristjo, da prihranite čas, ne da bi pri tem ogrozili učinkovitost.

Nega kože med zabavo… več na Princesa.si

Foto: Pexels Portal24