Za mladostno in sijočo polt pijte 5 zeliščnih čajev

ByAna Koren

2. maja, 2023

Za mladostno in sijočo polt pijte 5 zeliščnih čajev

Za pomladitev od znotraj, ne pozabite na pitje čajev, ki imajo pomlajevalni učinek. Skodelica čaja je več, kot pijača za odžejanje. Čaj pomirja v zaspanih dneh, deluje zdravilno, ko ste bolni, sprošča, ko morate spati ali namesto kave daje energijo. Še en bonus? Številne vrste čajev lahko vaši polti povrnejo sijaj in mladost.

Zahvaljujoč množici vitaminov, aminokislin in katehinov, ki celostno delujejo na upočasnitev staranja, spodaj navedeni čaji spodbujajo nastajanje kolagena in ohranjajo zdravje kožnih celic. Čaj se bori tudi proti dehidraciji, ki je glavni krivec za sivo in bledo kožo. Zato izberite čaj po svojem okusu in uživajte v lepotnem eliksirju.

Najboljši čaji za lepoto kože

Zeleni čaj

Antioksidanti in polifenoli iz zelenega čaja so med najmočnejšimi pri zaščiti kože pred škodljivimi zunanjimi vplivi. Lajšajo vnetja, povezana s staranjem, regenerirajo celice in lahko zaščitijo kožo pred škodljivimi učinki UV sevanja. Enako učinkovit je beli čaj, pridobljen iz iste rastline, vendar z drugačnim postopkom. Nekateri celo menijo, da ima več antioksidantov kot zeleni, zato mu pripisujejo tudi izjemen pomlajevalni učinek.

Rooibos

Tudi rooibos ali rdeči čaj, ki izvira iz južne Afrike, ima pomlajevalne lastnosti. Njegova obilica antioksidantov, cinka in alfa-hidroksilne kisline preprečuje in zmanjšuje naravno izgubo maščobnega podkožja. Pomanjkanje tega povzroča nastanek gub in gubic. Hkrati rooibos čaj zaradi antioksidativnih molekul zagotavlja učinkovito zaščito pred prostimi radikali, ki povzročajo staranje kože.

Meta

Če ste nagnjeni k hormonskim aknam, posezite po metinem čaju. Poprova meta ima antiandrogeno delovanje, ki lahko pomaga izboljšati hormonsko neravnovesje in zmanjša nastajanje odvečnega sebuma. Poleg tega metin čaj ščiti kožo pred prostimi radikali, ki so lahko povzročitelji vnetij in gub.

Matcha… več na Princesa.si

Foto: Pexels