Za svežo atmosfero doma osvežilec prostora naredite sami!

ByAna Koren

12. septembra, 2023 ,
Sobs [Foto: Pexels]

Naredite si osvežilec prostora kar doma!

V času, ki ga preživimo doma je pomembno, da ustvarimo prijetno in svežo atmosfero v naših domovih. Zakaj bi zapravljali denar za dragocene osvežilce zraka iz trgovin, ko pa lahko enostavno ustvarite svoj lasten domač osvežilec prostora? S tem preprostim projektom lahko ustvarite prijetno in naravno dišečo okolje, ki bo osvežilo vaš dom. Tukaj je, kako narediti svoj domač osvežilec prostora:

Potrebni materiali:

  1. Manjša steklenička s pršilko,
  2. 2 skodelici destilirane vode,
  3. 1 čajna žlička sode bikarbone,
  4. 10-15 kapljic vašega najljubšega eteričnega olja (na primer sivka, limona, evkaliptus, ali cedra).

Navodila:

  1. Priprava Stekleničke: Najprej očistite stekleničko s pršilko, da zagotovite, da je popolnoma čista. To bo preprečilo, da bi se olje in soda kopičila v šobah.
  2. Priprava Osnove: V skodelici destilirane vode zmešajte čajno žličko sode bikarbone. Soda bo pomagala razpršilu ohranjati svežino.
  3. Dodajte Eterično Olje: Dodajte 10-15 kapljic vašega najljubšega eteričnega olja v mešanico sode bikarbone in destilirane vode. Lahko eksperimentirate z različnimi vonji, da najdete tistega, ki vam najbolj ustreza.
  4. Premešajte in Napolnite Stekleničko: Dobro premešajte mešanico, nato pa jo prelijte v stekleničko s pršilko. Bodite pozorni, da stekleničko ne napolnite do roba, da bo ostalo dovolj prostora za pršenje.
  5. Uporaba: Vaš domač osvežilec prostora je pripravljen za uporabo. Pred vsako uporabo dobro pretresite stekleničko, nato pa po potrebi poškropite prostor s svežim in prijetnim vonjem.

S tem preprostim projektom boste lahko v nekaj minutah ustvarili osvežilec prostora, ki bo vaš dom napolnil s prijetnimi vonjavami in ustvaril čisto in sveže okolje. Ne samo, da boste prihranili denar, ampak boste tudi zmanjšali uporabo umetnih kemikalij in embalaže, kar je okolju prijazna izbira.

Zdaj, ko veste, kako narediti svoj domač osvežilec prostora, nič ne stoji več na poti do prijetnega vonja in svežine v vašem domu. Sprehodite se do svoje kuhinje, poiščite potrebne sestavine, in se lotite ustvarjanja svojega osvežilca prostora še danes! Vaš dom bo zadihal s svežino, vi pa boste uživali v občutku dosežka in ustvarjalnosti.

Foto: Pexels

Portal24