Za vnovčenje turističnih bonov le še nekaj dni. Stanje turističnega bona lahko preverite prek mobilne aplikacije eDavki. Čakalni čas v klicnem centru Finančne uprave RS je zaradi navala klicev močno podaljšan.

30. junij je zadnji dan, ko še lahko vnovčite turistični bon in Bon21. V  klicnem centru za turistične bone in Bone21 na številki 08 200 1005 beležijo izrazito povečano število klicev. Obseg klicev se povečuje že od začetka junija, v zadnjem tednu je porast klicev trikraten. FURS navaja, da so v klicni center za zagotovitev boljše odzivnosti prerazporedili dodatne uslužbence, je čakalni čas še vedno izrazito podaljšan.

FURS glede na analizo klicev klicnega centra v juniju ugotavlja, da zavezance v 83 odstotkih klicev zanima stanje bona. FURS zato zavezance vljudno prosi, da za preverjanje stanja bona uporabijo aplikacijo eDavki. Zavezanci bodo do informacij prišli z  dvema klikoma. Zgolj v 1 minuti pa bodo prišli do podatkov o tem koliko bona je še ostalo ne unovčenega in t podatka o tem, kje, v kolikšni višini in pri katerem ponudniku so bone unovčili.

Foto: Siol