Zabava na cesti pred Luar pop-up trgovino

Raul Lopez, ustanovitelj podjetja Luar, je na Manhattnu odprl pop-up trgovino.

Na enega najbolj vročih dni v New Yorku je prodajal najbolj vročo torbo letošnjega leta. Oblikovalec, ki je navdih našel v zloglasni instalaciji Prada Marfa, je želel da je del izkušnje tudi znoj. 

Rezultat skrbnega izračuna je bila nakupovalna izkušnja, ki je spominjala na megleno poletno zabavo v bloku.

Pločevinke brezalkoholnih pijač so ležale v bazenu stopljenega ledu. Kupci so se iz trgovine razlili po ulicah. V zraku je dišalo po konoplji in B.O.

V notranjosti je čeden DJ, oblečen v belo majico, vrtel klasično house glasbo, kot sta Gypsy Woman in Show Me Love.

Na ogled je bil vizualni bife kul otroških oblačil. Majhna sončna očala, otroške majice in krila. Najbolj priljubljen dodatek je bila seveda trendovska torba Ana.


Povezava z instalacijo Prada Marfa

Lopez pravi, da čuti posebno povezavo z instalacijo Prada Marfa. Z njeno naključnostjo, geografsko izoliranostjo in absurdnostjo. Tako se včasih počuti Lopez. “Vključujem se v kroge, vendar se istočasno ne.”

Tako kot Prada Marfa se je tudi Lopez vedno počutil, kot da živi na obrobju. “Nikoli nisem spadala v queer sceno, heteroseksualno sceno, modno sceno. Vedno sem imela ta je ne sais quoi.”

Ne glede na to, se je oblikovalec z leti naučil najti veselje v tem, da je nerazumljen. “Ko hodim po mestu, se ljudje dobesedno ustavljajo, se smejijo in fotografirajo,” pravi in razmišlja. Nato se njegov ton v hipu spremeni: “Ampak jaz nekako živim za to. To me napolni.”

Instalacija Prada Marfa

Pogled od zunaj je točno to, kar Luarja poganja. Blagovna znamka se upira tradiciji s fluidnim krojenjem in estetskim praznovanjem Lopezove dediščine in newyorškega odraščanja. “S Teflarjem sva se pravkar pogovarjala o tem,” je dejal Lopez in pokazal na svojega prijatelja oblikovalca.

“Včasih je revija Vice Magazine prihajala na te zabave in jih dokumentirala, pri čemer je bila na voljo rubrika kaj se sme in česa ne sme. S Telfarjem sva bila vedno na seznamu prepovedanih oseb.”

Lopez je v tipičnem Luarjevem slogu celo našel način, da je pop-up naredil po svoje. Na prodaj je bil le en kos. Nova različica torbice Ana s konjsko dlako v šokantnem oranžnem odtenku. Na beli steni je visel kot umetniško delo.

Kupci so morali skenirati kodo QR in kupiti torbo na Luarjevi spletni strani, saj je, kot je pojasnil Lopez trgovina je spletna stran.

Druženje

Čeprav je šlo za pop-up trgovino, je bilo zanimivo, da ni bilo močnega pritiska ali pričakovanja po nakupovanju.

Veliko je bilo mladih ljudi, ki so se preprosto potikali okoli, sedeli na robniku in srkali brezplačno pijačo. Orlov Yo, profesionalni plesalec je povedal, da mu je prijatelj poslal sporočilo o pop-upu, ko je bil v studiu.

Stekel je domov, si oblekel preveliko obleko in črno torbo Ana ter prišel. Toda ali je novo torbo kupil na razprodaji? “Ne,” je odgovoril. Bil je tam samo zato, da bi se družil.

V vsakem primeru se je Lopezova pop-up zabava obnesla. Ko smo se pogovarjali, je Lopez povedal, da je na enodnevnem pop-upu ostalo še pet vrečk. Začeli so z 250.