Ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar je danes na novinarski konferenci dejala, da so pripravili načrt odstranjevanja ograje na meji.

Vlada se je po besedah Bobnarjeve danes seznanila z načrtom in sprejela sklep, da se na meji s Hrvaško začne postopek odstranjevanja žice.

“Odstranitev ograje na meji, hitri in učinkoviti azilni postopki, za vse ki so upravičeni do mednarodne zaščite, spoštovanje človekovih pravic je ena od prednostnih nalog vlade, ki izhaja tudi iz koalicijske pogodbe.”

Tatjana Bobnar

Bobnarjeva je povedala tudi, da bo odstranjevanje izvedla Slovenska vojska. Varovanje državne meje bo po odstranitvi ograje zagotavljala Policija.  

“Najučinkovitejša politika na področju migracij je zagotavljanje zakonitih in s tem varnih in urejenih migracij.

Tatjana Bobnar

Ograjo naj bi začeli odstranjevati prihodnji teden. Ministrica Bobnar pravi, da lahko vojaki odstranijo približno 200 metrov ograje na dan. Odstranjevali naj bi jo 150 delovnih dni.

Nova migracijska politika bo temeljila na solidarnosti, vključevanju in spoštovanju človekovih pravic

Na Ministrstvu za notranje zadeve so v sredo organizirali prvi sestanek Posvetovalnega telesa za migracije z naslovom Varna, solidarna in vključujoča družba. Udeležili so se ga predstavniki državnih organov, nevladnih in mednarodnih organizacij ter civilne družbe, ki delujejo na področju migracij… več tukaj.

Foto: Vlada RS Twitter

By A.K.

Komentar: