Začimbi, ki lahko pomagata izgubiti trebušno maščobo

ByAna Koren

25. februarja, 2023 ,

Začimbi, ki lahko pomagata izgubiti trebušno maščobo

Za razliko od podkožne maščobe, ki se nahaja tik pod kožo, je visceralna maščoba shranjena globoko v trebuhu (abdominalnem delu).

Določena količina je potrebna za zaščito in izolacijo vitalnih organov. Vendar pa je preveč visceralne maščobe povezano z različnimi stanji in boleznimi. Vključno s sladkorno boleznijo, srčnimi boleznimi in rakom.

Zato je ohranjanje ravni visceralne maščobe na minimumu bistvenega pomena za vaše zdravje. Zdrava prehrana je eden od ključnih dejavnikov, ko gre za količino visceralne maščobe.

Znano je, da na primer živila z visoko vsebnostjo nasičenih maščob in sladkorja znatno povečajo visceralno maščobo.

Podobno lahko nekatera živila zmanjšajo trebušno maščobo. Dve začimbi, ki ju pogosto uporabljamo pri kuhanju, zmanjšujeta telesno težo.

Dokazano je, da origano in peteršilj odstranjujeta tudi visceralno maščobo.

Raziskava, objavljena v Journal of Nutritional Biochemistry, je pokazala, da lahko karvakrol, spojina v eteričnem olju, ki ga proizvaja origano, zmanjša maščobo pri miših. .. več na Princesa.si.

Ne spreglejte…

Temna stran priljubljenega peteršilja: izbran je za strup leta

Botanični vrt Wandsbek v Hamburgu v Nemčiji že 19 let gosti edinstveno podelitev nagrad. Botanični vrt vsako leto eni rastlini podeli naziv strupena rastlina leta, s čimer želi opozoriti na temne plati in malo znane lastnosti naših najljubših rastlin. Naziv strupena rastlina leta 2023 je tokrat pripadel peteršilju, priljubljeni kuhinjski začimbi, ki je znana po visoki vsebnosti vitamina C in železa… več tukaj.