Začinjen ribji paprikaš z lososom
Zdrav družinski obrok, poln maščob omega-3 je poln okusnih sestavin, kot so česen, čili, lososovi fileji in zelišča. Obrok boste pripravljali deset minut, kuhal se bo 40 minut, nahranil pa bo štiri osebe.
Kaj potrebujete:
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 čebuli, narezani na tanke rezine
- 3 mlade čebule, sesekljane
- 3 stroki česna, sesekljani
- 1 rdeč čili, brez semen in narezan na tanke rezine
- nekaj vejic timijana
- 2 x 400 g pločevinke sesekljanega paradižnika
- 400 ml zelenjavne jušne osnove
- 2 zeleni papriki, brez semen in narezani na koščke
- 160 g rjavega basmati riža
- 400 g pločevinke in 210 g pločevinke rdečega fižola, odcejenega
- peščica svežega koriandra, nasekljanega, plus nekaj vejic
- peščica peteršilja, sesekljan
- 550g lososa, brez kože, narezanega na velike kose
- 1 limeta, olupljena
Postopek:
V veliki ponvi proti prijemanju segrejte olje in pražite čebulo 8-10 minut, da se zmehča in zlato obarva. Dodajte mlado čebulo, česen, čili in timijan. Med mešanjem pražite 1 minuto. Prilijte paradižnik in juho, nato vmešajte papriko. Pokrijte in pustite vreti 15 minut.
Medtem skuhajte riž po navodilih na embalaži.
V jed z zelenjavo vmešajte fižol s koriandrom in peteršiljem in na rahlem ognju kuhajte še 10 minut, dokler se paprika ne zmehča. Dodajte lososa in limetino lupinico ter kuhajte 4-5 minut, dokler ni kuhano.
Nalijte v sklede in potresite s koriandrovimi vejicami.
Dober tek!
Foto: iStock