Zadnji Chiron: Bugatti poglavje zaključuje z modelom ‘L’Ultime

ByMiha Kovač

31. maja, 2024
Bugatti Chiron I Ultime 2024 [Foto: Bugatti]

Zadnji Chiron: Bugatti poglavje zaključuje z modelom ‘L’Ultime

Bugatti Chiron je že od leta 2016 simbol izjemne avtomobilske odličnosti, znan po svojih impresivnih zmogljivostih in neprimerljivem oblikovanju. Že ob predstavitvi je bilo jasno, da bo proizvodnja omejena na 500 vozil. Danes se ta zgodba zaključuje z zadnjim, ročno izdelanim modelom “L’Ultime” iz Molsheima.

Končni Chiron temelji na modelu Super Sport, ki se ponaša s hitrostjo približno 490 km/h. Prvi Chiron je leta 2016 osupnil svet s svojo kombinacijo atlantske in francoske dirkaške modre barve, ločene z ukrivljeno linijo Bugatti iz ročno polirane aluminijeve zlitine.

Zadnji Chiron, delo ekipe Bugatti Sur Mesure, na novo interpretira izvirno zasnovo z bledečimi barvami in poklonom mestom, kjer je Chiron navduševal od leta 2016. Dve barvi, značilna francoska dirkaška modra in atlantska modra, se zdaj brezhibno prepletata na tem posebnem Super Sportu. Posebna barvna platišča odsevajo sprednje in zadnje odtenke vozila.

Ovalni emblem, zasnovan izključno za ta model

Bugatti macaron, ovalni emblem, zasnovan izključno za ta model, ponosno krasi rešetko. Karoserijo krasi ročno napisana upodobitev krajev in dogodkov, ki so oblikovali legendo Chirona. Navdihnjena s filozofijo “Bullet Speed” – zamegljen vid pri visokih hitrostih – ta edinstveni Chiron Super Sport poudarja svojo neverjetno hitrost tudi v mirovanju.

V počastitev zadnjega Chirona so številko 500 ročno napisali na karoserijo, pokrove pesta in zadnje krilo, gravirana pa je tudi na pokrov motorja, ki obdaja legendarni Bugatti W16. Francoska zastava, ki predstavlja rojstni kraj znamke, je prikazana na zunanjih ogledalih. Rešetka Super Sporta je zaključena v ikonični Atlantic Blue barvi, v žaru podkve pa je uporabljen poseben vzorec kvadratne mreže.

Tudi notranjost Chirona sledi izjemnemu standardu. Kombinacija razkošnega usnja Deep Blue in visokotehnološkega zaključka Blue Carbon Matt z odtenki legendarne Bugatti French Racing Blue ustvarja prefinjeno vzdušje. Ročno pleteno usnje Deep Blue je natančno izrezano, šivano in nameščeno na vsako vratno ploščo.

Cena tega ekskluzivnega vozila ostaja skrivnost, vendar se predvideva, da bo dosegla vsaj en milijon evrov.

[Vir: Motor1]; Foto: Bugatti; Portal24