Zakaj imajo v Bosni tako zelo radi Golf avtomobile?

ByAna Koren

13. januarja, 2023

Zakaj imajo v Bosni tako zelo radi Golf avtomobile?

Tržni rezultati kažejo, da so zlati časi golfa za nami. Ne pa tudi v Bosni, kjer ima kultna nemška znamka še vedno poseben status.

Volkswagen Golf je bil na Balkanu vedno priljubljen avto. Čeprav je bil znan kot ljudski avto, je bil Golf že od prve generacije pravi statusni simbol. Če je nekdo vozil golfa, je to pomenilo, da mu je v življenju uspelo. In tako je bilo od prve generacije in tako je ostalo do danes. 

Golf in Volkswagen imata najbolj zveste oboževalce še vedno Bosni in Hercegovini. Računajo, da na tamkajšnjih cestah okoli tretjina avtomobilov nosi logotip VW. Med njimi je najbolj priljubljen Golf.

Čeprav so od njegove proizvodnje minila leta in celo desetletja, je Golf 2 zagotovo najbolj priljubljen. 

S to zanimivostjo se je ukvarjal tudi DW, ki je posnel prispevek o ljubezni prebivalcev Bosne in Hercegovine do Volkswagna in Golfa.

Predstavili tudi najhitrejši Golf v Bosni. Poganja ga zmogljiv motor s 840 KM do 100 km/h pospeši v samo 2 sekundah. Našli so ga v Tuzli. 

DW je šel tudi v Sarajevo in bližnjo Vogošćo, kjer je bila nekoč velika Volkswagnova tovarna z več kot 3500 delavci. Danes jih je le še 170, sestavljanja avtomobilov pa že dolgo ni več. Kako Volkswagen častijo v Sarajevu in Mostarju ter ali bo Bosna in Hercegovina dobila spomenik, posvečen golfu, izveste v video priponki. 

Adnan Dedagić, lastnik avtomehanične delavnice in velik ljubitelj golfov pravi, da ima golfa vedno pred hišo: “Golf je ljudski avto, z njim so zrasle generacije, je zanesljiv in redko se pokvari.” 

Ne spreglejte…

Nekdanja Zastava bo vodilna v elektrifikaciji

Nekdanja Zastava bo vodilna v elektrifikaciji. V Fiatovo tovarno v Kragujevcu je namreč prispela oprema za proizvodno linijo novega električnega avtomobila.

Koncern Stellantis, ki pod svojo streho gosti tudi italijanski Fiat, je v tovarno v Kragujevcu dobavil novo proizvodno opremo. Prav tako potekajo temeljite priprave za realizacijo načrta in preoblikovanje nekdanje Zastave, v kateri so zadnjih deset let izdelovali Fiat 500L, ter pravočasno izvedbo… več tukaj.