Zakaj me akrilni nohti bolijo?

ByAna Koren

7. januarja, 2023

Zakaj me akrilni nohti bolijo?

Mnoge dame so ob prvih akrilnih nohtih neprijetno presenečene saj jih bolijo. Nohti so namreč nemalokrat tako boleči in občutljivi, da so tudi vsakdanja opravila, kot je zapenjanje kavbojk, zavezovanje čevljev in urejanje pričeske, zelo neprijetna. 


Čeprav v akrilnih nohtih, ker so obstojni nekaj časa in jih je mogoče prilagoditi uživate, ima marsikdo po manikuri boleč občutek.

Da bi ugotovil, zakaj se to zgodi in ali obstaja način, da se bolečini izogniti preberite do konca.

Kaj povzroča bolečine v nohtih po nanosu akrila?

Po urejanju akrilnih nohtov lahko nekateri ljudje občutijo zategovanje, saj akril na njihovih nohtih ustvari trdno tesnilo. Občutek lahko povzroči bolečine in občutljivost nohtov takoj po nanosu. 

To je nekaj, česar vaši nohti sprva morda niso vajeni, vendar občutek običajno izgine v prvih 24 urah.

Drug resnejši vzrok za bolečino so lahko prekratko piljeni nohti. Zato se pred obiskom salona za nohte prepričajte in preverite ali je usposobljen in ima znanje profesionalne tehnike.

Če vas umetni nohti po 24 urah še vedno bolijo, bi jih morali odstraniti.

Kako preprečiti bolečino

Če ste novi v uporabi akrilnih nohtov, potem ne morete storiti veliko, da bi se izognili občutljivosti in bolečini. Lahko pa se vnaprej pogovorite s svojim tehnikom, da zagotovite, da dela vse, kar lahko, da zmanjšajo možnost bolečine. 

Povejte svojemu tehniku, naj ne naredi akrila predebelega. 

Prav tako bodite pozorni na obliko, ki jo izberete. Na primer, koničasti nohti so bolj dovzetni za občutek bolečine. Ta oblika je lahko tudi bolj dovzetna za majhne nesreče, kot je trkanje v stvari, kar lahko poveča in potencialno poslabša količino občutene bolečine.

Ali obstaja podobna, a manj boleča alternativa akrilom?

Če je ta bolečina za vas preveč moteča, imate lahko še vedno dolge, čudovite nohte. Rešitev? Nohti, ki se nalepijo. Slednje je enostavna možnost, ki ponuja rezultate, podobne akrilu.


Vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Kako odstraniti umetne, ne da bi poškodovali prave nohte

Umetni so lahko videti zelo naravni in so rešilna bilka, ko manikuro potrebujemo TAKOJ! Kadarkoli pa nehamo nositi umetne nohte, se vedno soočimo z istim vprašanjem: Kako naj jih snamemo, ne da bi si poškodoval svoje prave nohte? Če želite izvedeti pravi način za odstranjevanje vseh vrst umetnih nohtov preberite do konca… več tukaj.