Zala Klopčič komentira slovensko LGBT oddajo Prvič (video)

Zala Klopčič [Foto: Zajem zaslona]

Zala Klopčič komentira slovensko LGBT oddajo Prvič (video)

V svežem videoposnetku, ki ga je objavila znana slovenska vplivnica Zala Klopčič, se osvetljujejo vprašanja LGBT propagande znotraj programov javne RTV, zlasti skozi prizmo predvajanja prvega slovenskega “drag queen showa” in podrobne obravnave homoseksualnih spolnih odnosov. Zala, ki je znana po svojih kritičnih pogledih na širjenje zahodne ideologije spola, v videu (na voljo na dnu prispevka) izraža zaskrbljenost glede tega, kako ta ideologija vpliva na mlajše generacije v Evropi. Po njenem mnenju so mladi zaradi svoje neizkušenosti in iskanja lastne identitete še posebej dovzetni za te ideje, ki jih smatra za zavajajoče in škodljive.

Zala trdi, da bi morala družba vztrajati pri tradicionalnem razumevanju, da obstajata le dva spola, in kritizira oddajo “Prvič” zaradi njene vloge pri normalizaciji različnih spolnih identitet in praks. V svoji argumentaciji izpostavlja, da je čas za povratek k “normalnosti” in opustitev tega, kar vidi kot narcisoidne obsesije s samopromocijo preko spolnih identitet.

V svoji analizi sodobne družbe Zala ugotavlja, da živimo v obdobju, ki ga označuje preokupacija z lastnim jazom in zapostavljanje skupnega dobrega. Po njenem mnenju je obsedenost z “več sto spoli, novimi imeni in ostalimi norostmi” dokaz, da so nekateri posamezniki pripravljeni zavreči družbeno koristnost v zameno za osebno izstopanje, kar pripisuje “degenerirani zahodni miselnosti in ideologiji”.

Gostja predmetne oddaje, Lina Akif, z zanimivo osebno zgodbo razširi razpravo o identiteti in kulturi. Lina, katere oče je iz Sudana, izpostavlja, kako se je zaradi sodelovanja Slovenije z afriškimi državami v preteklosti lahko rodila v Sloveniji. Kot mulatka si želi igrati slovenske vloge, a se sooča z omejitvami v slovenskem gledališču, ki po njenem mnenju ne odraža dovolj arabske kulture. Zala v videu zavzame stališče, da črnske vloge težko igra nekdo, ki ni temne polti in ji v odgovor poudari pomen spoštovanja in ohranjanja slovenske kulturne dediščine.

https://youtu.be/uzlEI5jk-8w

Portal24; Foto: Zajem zaslona