RTV Slovenija poroča, da je stavkovni odbor novinarskih sindikatov RTV Slovenija za ponedeljek v programih RTV-ja napovedal nadaljevanje stavke. Napovedan je tudi shod na Trgu republike v Ljubljani. Stavkajoči pojasnjujejo, da pogajanja po več kot dveh tednih niso prinesla nobenih rešitev.

Ožji stavkovni odbor novinarskih sindikatov RTV Slovenija se je sestal v ponedeljek. MMC RTV Slovenija navaja, da so pogajalske skupine stavkovnega odbora sprejele sklep, da “stavkovne zahteve niso izpolnjene, pogajanja pa po več kot dveh tednih niso prinesla nobenih rešitev”.

Stavkovni odbor je zato sklenil, da bo nadaljevanje stavke v programih RTV potekalo v ponedeljek, 20. junija, od 14. do 23. ure. Ob 19. uri bo na Trgu republike organiziran shod.

Zahteve

Stavkovni odbor od generalnega vodstva zahteva zagotavljanje novinarske, uredniške in institucionalne avtonomije, spoštovanje profesionalnih, programskih in etičnih standardov, umik škodljivih sklepov programskega sveta, dogovor o kadrovski politiki, pogajanja o dvigu najnižjih plač na RTV-ju in socialni dialog.

Stavkovni odbor v nasprotnem primeru, kot navaja MMC RTV Slovenija zahteva odstop generalnega direktorja RTV Slovenija Andreja Graha Whatmougha, odgovorne urednice Informativnega programa Televizije Slovenija Jadranke Rebernik in v. d. urednika uredništva za nove medije Igorja Pirkoviča ter odstop predsednika Programskega sveta RTV Slovenija Petra Gregorčiča.

Foto: RTV Slovenija