Zaposleni v bolnišnici poskušali dostopati do podatkov princese Kate

Prinseca Kate z otroci [Foto: Princ in princesa Walesa/ Instagram]

Zaposleni v bolnišnici poskušali dostopati do podatkov princese Kate

Nadzorni organ za podatke preučuje poročilo, da so zaposleni v bolnišnici, kjer je imela princesa Kate operacijo, poskušali dostopati v njene zasebne zdravstvene informacije. Dnevnik Daily Mirror navaja, da so zaposleni v London Clinic, bolnišnici, ki jo pogosto uporabljajo člani kraljeve družine, “poskušali dostopati do njenih zasebnih zdravstvenih poročil”. Urad komisarja za informacije (ICO) je potrdil, da je prejel “poročilo o kršitvi” in izvaja poizvedbe.

Po navedbah dnevnika Mirror je bil pri poskusu dostopa do medicinskih zapiskov princese ujet vsaj en član. Časopis je zapisal, da je v zasebni londonski bolnišnici, ki je v zadnjih mesecih zdravila tako princeso Walesa kot kralja Karla III, potekala notranja preiskava.

Catherine je januarja prestala trebušno operacijo zaradi neizraženega stanja in se je zaradi okrevanja umaknila iz javnega življenja in kraljevih dolžnosti. Na vprašanja o zgodbi dnevnika Mirror je predstavnik ICO dejal: “Potrdimo lahko, da smo prejeli poročilo o kršitvi in ocenjujemo prejete informacije.” ICO nadzira uporabo predpisov o varstvu podatkov in svobodi informacij po vsej Veliki Britaniji. BBC News ni mogel neodvisno preveriti trditev Mirrora, ki so bile objavljene pozno v torek. Predstavnik Kensingtonske palače je zavrnil potrditev ali zanikanje poročila. Dodal je: “To je zadeva za London Clinic.”

Prvič v javnosti

Obtožbe prihajajo po vrsti spletnih ugibanj in teorij zarote o zdravju princese Walesa med njenim odsotnostjo iz javnih obveznosti. Catherine se je opravičila, ko je prišlo na dan, da je bila fotografija za materinski dan nje in njenih treh otrok urejena, kar je dodatno podžgalo govorice na družbenih omrežjih. Princesa je skoraj dva tedna preživela v London Clinic, Kensingtonska palača pa je prej povedala, da se bo v javno življenje vrnila po Veliki noči. V ponedeljek je časnik Sun objavil fotografijo princa Williama in Catherine med nakupovanjem v Windsorju, kar je njun prvi javni izhod od Božiča.

[Vir: BBC]; Portal24; Foto: Princ in princesa Walesa/ Instagram