Zaradi burje zaprt del primorske avtoceste, zastoji nastajajo tudi drugod po državi

Zaradi burje je zaprt del primorske avtoceste med priključkoma Kastelec in Kozina proti Ljubljani. Zastoji pa nastajajo tudi drugod po državi, poroča prometnoinformacijski center. Ponekod po državi sneži, na cestah so plužne in posipne skupine, promet je upočasnjen. Zaradi burje je možnost slabše vidljivosti, saj nastajajo snežni nanosi.

Kaj se dogaja na avtocestah?

Po podatkih prometnoinformacijskega centra zastoji na primorski avtocesti nastajajo tudi med Gabrkom, Postojno in Brezovico. Prav tako so zastoji na štajerski avtocesti med Vranskim in Blagovico ter na dolenjski avtocesti med priključki Drnovo, Trebnje in Grosuplje.

Na dolenjski avtocesti je med priključkoma Novo mesto – vzhod in zahod proti Ljubljani ter med Mirno Pečjo in Karteljevim proti Novemu mestu promet oviran zaradi zdrsa tovornih vozil.

Na dolenjski avtocesti izločajo tovorna vozila nad 7,5 tone v smeri proti Ljubljani na počivališču Starine in mejnem prehodu Obrežje, v smeri proti Novemu mestu pa med priključkoma Ivančna Gorica in Trebnje – zahod.

Na vipavski hitri cesti med Nanosom in Selom je v obe smeri prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike, vozila s ponjavami in avtobuse.

Na regionalni cesti Razdrto – Podnanos – Manče – Vipava pa je prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton.

Zaradi zimskih razmer velja prepoved prometa za vozila nad 7,5 tone na cesti Soteska-Črmošnjice-Črnomelj.

Prepoved prometa za priklopnike in polpriklopnike pa velja tudi na cestah Ajdovščina-Col-Črni Vrh-Godovič, na glavni cesti Novo mesto-Metlika ter Štrekljevec-Jugorje in na hrvaški strani mejnih prehodov Metlika, Babno Polje in Petrina.

Cesta čez prelaz Vršič je zaprta. Čez prelaz Ljubelj obvezne verige na avstrijski strani.

Na prometnoinformacijskem centru voznike pozivajo, da spremljajo prometne razmere in vremenske napovedi. Ob tem opozarjajo, da je treba računati je treba na čiščenje vozila pred vožnjo, posipne in plužne skupine, daljši čas potovanja in daljše zavorne poti.

vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

ARSO napoveduje veter in sneg, Policija opozarja: Na cesto le, če je nujno

V noči na ponedeljek se bo veter še krepil, najmočnejši bo v jutranjih urah. Burja bo na izpostavljenih mestih dosegala hitrost do 140 kilometrov na uro. Na Bovškem, pod Karavankami in v višjih legah severovzhodne Slovenije bodo hitrosti severovzhodnika od 70 do 100 kilometrov na uro, opozarja ARSO… več tukaj.

By A.K.

Komentar: