Zaradi incidenta prekinjena tekma med Muro in Mariborom

ByA.K.

18. februarja, 2024 ,
Foto: Freepik

Zaradi incidenta prekinjena tekma med Muro in Mariborom

V Murski Soboti se je med ekipama Mure in Maribora odvijala nogometna tekma 21. kroga Prve lige Telemach, ki pa ni dočakala konca. V 58. minuti je bila tekma v Fazaneriji namreč prekinjena zaradi metanja pirotehničnih sredstev iz sektorja navijačev Maribora.

Maribor je do prekinitve vodil z 2:0, ko so iz sektorja z organiziranimi gostujočimi navijači na igrišče in med rezervne igralce Mure priletela pirotehnična sredstva. Glavni sodnik David Šmajc je bil prisiljen tekmo začasno prekiniti. Kljub prvotnim načrtom, da se tekma nadaljuje po izpraznitvi spornega sektorja, do tega ni prišlo in tekma je bila uradno odpovedana.

Incident je pustil resne posledice, saj sta bila dva igralca Mure, Tilen Ščernjavič in Niko Kasalo, močno poškodovana zaradi eksplozije.

Incident je pustil resne posledice, saj sta bila dva igralca Mure, Tilen Ščernjavič in Niko Kasalo, močno poškodovana zaradi eksplozije. Oba igralca imata težave s sluhom in opekline, zaradi česar bosta iz igrišč odsotna najmanj šest tednov. V odziv na dogodek sta predsednik Mure Robert Kuzmič in direktor Maribora Bojan Ban sklicala skupno tiskovno konferenco. Ban je izrazil globoko opravičilo v imenu kluba Maribor, medtem ko je Kuzmič izpostavil resnost poškodb dveh svojih igralcev.

Odločitev o usodi tekme, ali bo odločena na igrišču ali v pisarnah, še ni znana. Incident je sprožil široko razpravo o varnosti na športnih dogodkih in odgovornosti navijaških skupin.

[Vir: 24ur]; Foto: Freepik; Portal24