Povečano povpraševanje po pogonskih gorivih je zaznano po vsej Sloveniji. Ponekod so zaloge celo pošle, poroča se tudi o zaprtih bencinskih servisih.

S Petrola so sporočili, da zaradi povečanega povpraševanja ponekod po Sloveniji res prihaja do izpadov zalog, a bi naj bil izpad trenutne narave. Ob prehodu na novo ureditev regulacije cen, ki bo v torek, Slovenija pričakuje občutno podražitev bencina in dizla.

Zalog je dovolj, težave so z dobavo

Povpraševanje močno presega dolgoletna dnevna povprečja. Na določenih bencinskih servisih tako prihaja do kratkoročnih izpadov zalog. Pred kratkim smo temu že bili priča.

To se dogaja predvsem na servisih, na katerih se z gorivom oskrbujejo večji porabniki, sporoča Petrol. Petrol dodaja, da se vseskozi trudijo, da bodo prodajna mesta ustrezno oskrbljena že čez dan. Zaradi povečane prodaje na takšnih servisih so že povečali količine za dobavo.

Petrol opozarja, da na nekatera prodajna mesta dobava goriva, zaradi povečanega prometa in občasnih zastojev na slovenskih cestah, prihaja z zamudo. Težavo povzroča tudi omejitev za voznike cistern.

Petrol pomirja, da je na zalogi zadostna količino goriva in da je strah pred pomanjkanjem odveč.

Foto: Twitter