Zaradi protesta poklicnih gasilcev Policija vodi več prekrškovnih postopkov

ByAna Koren

3. marca, 2023 , ,

Zaradi protesta poklicnih gasilcev Policija vodi več prekrškovnih postopkov

Zaradi februarskega protesta poklicnih gasilcev na Policijski upravi Ljubljana vodijo več prekrškovnih postopkov. Gasilci so na protestu zahtevali višje plače in odpravo domnevnih plačnih nesorazmerij v javnem sektorju. 

Gasilci so se 16. februarja zbrali na Trgu republike pred parlamentarno stavbo, nato so odšli pred poslopje vlade. Na protestu so uporabljali pirotehniko. Med nagovorom ministrice za javno upravo Sanje Ajanović Hovnik so pirotehniko domnevno metali proti njej.

Na Policijski postaji Ljubljana zdaj pravijo, da je bil shod prijavljen, so pa zaznali sum kršitev zakona o javnem zbiranju. Policija preiskuje, ali je organizator shod izvedel v nasprotju z napovedanim programom, in vodi prekrškovne postopke zoper posameznike, ki so na shod prinašali predmete ali snovi, ki jih na shod ni dovoljeno prinašati.

Predsednik sindikata: Imeli smo vsa dovoljenja

S tem je seznanjen tudi predsednik sindikata poklicnih gasilcev David Švarc, zoper katerega vodijo postopek. Ta trdi, da so imeli vsa dovoljenja in da je shod bil prijavljen. 

Trenutno poteka zbiranje obvestil, postopki pa še niso končani.

Vir Foto: zajem zaslona

Spomnimo…

Danes pred parlamentom protestirajo poklicni gasilci

Danes so pred poslopjem vlade protestni shod pripravili poklicni gasilci. Zahtevajo odpravo krivičnih plačnih nesorazmerij in pošteno vrednotenje svojega dela. Zbrali so na Trgu republike nasproti parlamenta, protest z nagovori v Gregorčičevi ulici se je začel ob 11. uri.

Sindikat poklicnega gasilstva pričakuje, da se gasilce uvrsti v primerne plačne razrede, da se odpravijo plačna nesorazmerja in se jih enako obravnava kot nekatere druge skupine… več tukaj.