Zaradi suma korupcije, ustavili nakup aparatov za magnetno resonanco

ByAna Koren

27. marca, 2023

Zaradi suma korupcije pri pripravi javnega naročila, ustavili nakup aparatov za magnetno resonanco

Ministrstvo za zdravje je ustavilo nakup aparatur za magnetno resonanco v vrednosti 38 milijonov in sicer zaradi domnevnega favoriziranja enega od dobaviteljev medicinske opreme pri pripravi javnega naročila.

Zadevo glede domnevno pristranskega javnega naročila so predali Nacionalnemu preiskovalnemu uradu in Komisiji za preprečevanje korupcije.

Javno naročilo za nakup 16 naprav za magnetno resonanco v vrednosti 38 milijonov evrov za 13 zdravstvenih ustanov v imenu urada za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu pripravlja skupina radiologov. Tehnične specifikacije so pripravili že lani.

Še pred objavo javnega naročila pa je urad opravil informativno povpraševanje med petimi potencialnimi dobavitelji. Po pregledu dokumentacije sta dva od njih sporočila, da želenih naprav zaradi zahtevanih tehničnih lastnosti ne moreta dobaviti. Druga dva, kot je televizija povzela navedbe ministrstva, gre za podjetji GH Holding in Gorenje GTI, pa sta na urad naslovila ločeni protestni pismi z očitki, da posredovane tehnične zahteve ustrezajo samo napravam, ki jih dobavlja podjetje Siemens.

vir Foto: Wikipedia (fotografija je simbolna)

Ne spreglejte…

Novice o hudih posledicah cepljenja v Nemčiji so lažne

Nasprotniki cepljenja in epidemioloških ukrepov v Nemčiji ter drugod po svetu, tudi doma, so komaj čakali na domnevno priznanje visokega uradnika, da so imeli ves čas prav. Nekateri mediji, predvsem konservativni, pa pri tem izkoristijo priložnost, da spomnijo, da je nemški minister za zdravje prof. Karl Lauterbach nekoč veljal za heroja. Za nekakšnega “nemškega Faucija”. Predstavljali so ga kot neomajnega zagovornika karantene in cepljenja, zdaj pa je končno potrdil strahove, ki so jih mnogi čutili glede cepiv… več tukaj.