Nov bizaren Tiktok izziv: Otroci jedo nevarno sladkarijo in se snemajo

V Indoneziji je bilo po tem, ko so sodelovali v trendu TikTok poškodovanih 25 otrok. Otroci so bili posneti med jedjo priljubljenega uličnega prigrizka, znanega kot “Dragon’s Breath”.

Vlada je opozorila na nevarnosti uporabe tekočega dušika v živilih, pripravljenih za uživanje. Prav tako je pozvala k večji pazljivosti. Otroci so namreč utrpeli želodčne opekline in zastrupitve s hrano zaradi uživanja chiki ngebul ali chikibuli. To so bonboni, prevlečeni s tekočim dušikom.

“Tekoči dušik povzroči, da je prigrizek ob zaužitju videti, kot da se kadi. Če ga zaužijemo, preden tekoči dušik izhlapi, obstaja možnost opeklin in perforacije črevesja, v najhujših primerih pa lahko povzroči smrt,” je dejal Dicky Budiman. Budiman je indonezijski zdravnik in raziskovalec globalne zdravstvene varnosti na univerzi Griffith.

Vodja državnega ministrstva za zdravje Maxi Rein Rondonuwu je opozoril, da možna tveganja vključujejo tudi opekline kože in težave z dihanjem. Čeprav še vedno ni poročil o smrtnih žrtvah, je ministrstvo poročalo, da je bilo v zadnjem izzivu poškodovanih več kot 25 otrok. Dva so zadržali v bolnišnici na zdravljenju.

Obveščene so bile tudi šole, ki so jih pozvali, naj se z otroki pogovorijo o posledicah tega nevarnega trenda TikTok.

Vir Foto: zajem zaslona

Ne spreglejte…

Zaradi škodljivih vsebin, EU TikToku grozi s sankcijami

EU uradniki so socialnemu omrežju TikTok, zaradi omogočanja širjenja škodljivih vsebin zagrozili z daljnosežnimi sankcijami. Evropska komisija je generalnega direktorja TikTok Shou Zi Chewa opozorila, da mora podjetje nemudoma začeti ravnati v skladu s pravili EU ali pa se bo soočilo s sankcijami… več tukaj.