Zaupanje v vlado Roberta Goloba strmoglavlja

ByAna Koren

7. aprila, 2023 ,

Zaupanje v vlado Roberta Goloba strmoglavlja

Raziskava #Novanormalnost, ki jo je izvedel Valicon, ugotavlja, da je stopnja zaupanja v vlado v primerjavi s prejšnjim tednom še padla. Avtorji raziskave menijo, da je padec deloma posledica konteksta raziskave.

Prvo vprašanje se nanaša konkretno na zaupanje v vlado glede sprejemanja odločitev, odzivanja na krizne situacije in vodenje države, ne glede na to, ali to vlado politično podpirajo ali ne. Drugo vprašanje pa se nanaša na splošno zaupanje v vlado kot eno od skoraj 30 opazovanih institucij.

Po njihovi oceni je krivec za slab rezultat tudi izjava predsednika vlade o reformah in slabem komuniciranju vlade. V javnomnenjski raziskavi se vlada Roberta Goloba ocenjuje kot bolj uspešno od vlade Janeza Janše (39 odstotkov) vprašanih. Kot manj uspešno jo ocenjuje 35 odstotkov.

“Razmerje je najslabše do sedaj, najboljše je bilo avgusta lani,” pojasnjujejo na Valiconu.

Medtem se delež tistih, ki menijo, da so bili približno enako uspešni, skozi čas ni bistveno spreminjal in se giblje okoli ene petine vprašanih. Vendar se je povprečna ocena dela vlad po posameznih področjih zmanjšala. Slednje še posebej na področju komuniciranja s prebivalci. Vlada je na področju ukrepanja v zvezi z draginjo tokrat dobila najnižjo oceno. Avgusta lani je bila ta ocena višja za pol ocene, dodajo pri Valiconu.

vir Foto: STA

Ne spreglejte…

NSi zavrača možnosti vstopa v vlado Roberta Goloba

NSi zavrača možnosti vstop v vlado Roberta Goloba. Iz vrha opozicijske stranke NSi je namreč “mogoče slišati, da imajo z Gibanjem Svoboda veliko več stikov kot s SDS-om”. Poslanci obeh opozicijskih strank po navedbah Dela komunicirajo le v nujnih primerih, saj dolgo ni bilo nobenih skupnih parlamentarnih predlogov, oddaljevanje pa poteka tudi na terenu… več tukaj.