Zavržena ovadba proti Lindavu potrjuje njegove trditve o diskreditaciji?

Foto: MNZ RS

Zavržena ovadba proti Lindavu potrjuje njegove trditve o diskreditaciji?

Posebni oddelek specializiranega državnega tožilstva je zavrgel naznanilo suma kaznivega dejanja krive izpovedbe, ki ga je proti Boštjanu Lindavu, nekdanjemu v. d. generalnega direktorja policije, vložila služba generalnega direktorja Policije. Lindav, ki ga je v zadnjem času večkrat javno diskreditirala vladajoča politika in njej naklonjeni mediji, je to odločitev označil kot dokaz poskusa njegove osebne diskreditacije.

Navedene obtožbe so se nanašale na Lindavovo pričanje pred parlamentarno preiskovalno komisijo, ki preiskuje sume političnega vpletanja v delovanje policije. “To je še en dokaz, da so takšne metode postopanja poslušnih uradnikov in vladajoče politike nestrokovne, nesprejemljive in namenjene zgolj osebni diskreditaciji,” je izjavil Lindav preko svojega odvetnika.

Lindav je bil ključna priča v procesu, ki je pritegnil tudi mednarodno pozornost, ko je bila oktobra zaslišana tudi nekdanja ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar. Bobnarjeva je pričala o političnih pritiskih s strani predsednika vlade Roberta Goloba, kar je pozneje vodilo do njenega odstopa. Lindav je izrazil upanje, da bo komisija razširila obseg prič in zaslišala več ključnih osebnosti, med njimi tudi Miloša Milovića, svetovalca premierja.

Razkritje prihaja v času, ko Slovenija še vedno obravnava posledice zamika aretacije ruskih vohunov v novembru 2022, kar postavlja dodatna vprašanja o morebitnem političnem vplivu na policijske operacije. Lindavovo pričanje in posledična zavrženost obtožb dodajajo novo poglavje v zapleteno zgodbo o vplivu in integriteti v slovenskem političnem in policijskem sistemu.

Ne spreglejte…

Preiskovalna komisija glede političnega vmešavanja v Policijo zaslišala notranjega ministra

Danes je potekala pomembna seja preiskovalne komisije Državnega zbora, ki preiskuje domnevno nedopustno politično vmešavanje v delo slovenske Policije. Na seji so bili kot priči zaslišani minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in namestnik generalnega direktorja Policije Igor Ciperle.

Ciperle je na začetku seje pojasnil, da je poročilo s pojasnili nekdanjega v. d. generalnega direktorja Policije Boštjana Lindava, v katerem so bili zavrnjeni domnevni politični pritiski na operativno delovanje Policije, podpisal sam, saj je bil Lindav takrat na bolniški odsotnosti. Pojasnil je, da je besedilo poročila pripravil namestnik generalnega direktorja Policije Robert Ferenc, ki ga je nato poslal Lindavu v verifikacijo. Ker je imel Ciperle za časa Lindavove odsotnosti pooblastilo za vodenje Policije, je dokument po verifikaciji sam podpisal…več tukaj.

[Vir: STA]; Portal24; Foto: MNZ RS