Zdrava proteinska pica s testom iz skyra

Foto: Pexels

Zdrava proteinska pica s testom iz skyra

V svetu, kjer iščemo vedno bolj zdrave alternative za naše najljubše jedi, se je pojavila nova kreacija – proteinska pica s testom iz skyrja. Ta inovativna različica klasične pizze ponuja bogat vir beljakovin in je idealna za vse, ki želijo združiti okusno s koristnim. V nadaljevanju vam predstavljamo recept in korak za korakom navodila za pripravo te okusne pizze.

Sestavine (za 1 pizzo)

  • 200 g skyra (nizkomaščobni islandski jogurt),
  • 150 g polnozrnate moke,
  • 1 čajna žlička pecilnega praška,
  • ½ čajne žličke soli,
  • 2 žlici olivnega olja,
  • 100 ml vode.

Za nadev:

  • 200 g piščančjih prsi (kuhanih in narezanih),
  • 50 g sveže baby špinače,
  • 100 g nizkomaščobnega sira (npr. mocarela),
  • 2 žlici paradižnikove omake (domače ali kupljene),
  • ½ rdeče paprike, narezane,
  • črne olive (po želji),
  • začimbe: sol, poper, bazilika.

Priprava

Priprava testa:

  • V veliki skledi zmešajte skyr, polnozrnato moko, pecilni prašek in sol.
  • Dodajte olivno olje in počasi prilivajte vodo, medtem ko mešate, da dobite gladko in enotno testo.
  • Testo gnetite na rahlo pomokani površini, dokler ni voljno in nelepljivo. Po potrebi dodajte malo moke.
  • Testo razvaljajte v krog ali pravokotnik, odvisno od želene oblike pizze. Debelina testa naj bo približno 0,5 cm.

Priprava nadeva:

  • Pečico segrejte na 220°C.
  • Testo položite na pekač, obložen s peki papirjem.
  • Najprej na testo razporedite paradižnikovo omako.
  • Dodajte narezano piščančje prsi, špinačo, narezano papriko in oljke.
  • Pizzo potresite z nizkomaščobnim sirom in po želji dodajte še začimbe.

Pečenje:

Pizzo pecite v predhodno segreti pečici 15-20 minut, ali dokler ni sir lepo zapečen in robovi testa hrustljavi. Po pečenju pustite, da se pizza nekoliko ohladi, nato pa jo narežite na kose.

Ta okusna in zdrava različica pizze s skyr v testu je popolna izbira za ljubitelje pizze, ki ne želijo sklepati kompromisov pri svojem zdravju. Bogata z beljakovinami in z nizko vsebnostjo maščob, je odlična za vsak obrok. Uživajte v pripravi in dober tek!

Portal24; Foto: Pexels