Zdravo, hitro in slastno: oslič pečen v papirju

ByAna Koren

18. oktobra, 2022
Zdravo, hitro in slastno: oslič pečen v papirju

Že samo zato, ker je pripravljena v pečici namesto v ponvi, je ta jed bolj zdrava. Postrezite jo z osvežilno solato. Za pripravo jedi boste potrebovali slabe pol ure. Iz navedenih količin sestavin boste dobili tri porcije.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 500 g filejev osliča
  • 300 g krompirja
  • 1 rdeča čebula
  • sol
  • svež peteršilj
  • olivno olje
  • 0,5 limone
  • 1 strok česna

Postopek priprave:

Pečico segrejte na 200 stopinj.

Krompir narežite na debelejše rezine in ga blanširajte, da skrajšate čas peke. Čebulo narežite na rezine.

List namaščenega papirja premažite z olivnim oljem, nanj položite nekaj krompirja, čebule in file osliča. Posolite in pokapljajte z nekaj kapljicami oljčnega olja.

Vsako porcijo oblikujte v obliko bonbona.

Pecite približno 20 minut, v tem času naredite omako iz oljčnega olja, sira, sesekljanega česna in peteršilja ter sveže iztisnjenega limoninega soka.

Omako postrezite k pečeni ribi in krompirju.

Dober tek!

Foto iStock (fotografija je simbolična)