Zdravo, hitro in slastno: oslič pečen v papirju
Že samo zato, ker je pripravljena v pečici namesto v ponvi, je ta jed bolj zdrava. Postrezite jo z osvežilno solato. Za pripravo jedi boste potrebovali slabe pol ure. Iz navedenih količin sestavin boste dobili tri porcije.
Sestavine, ki jih boste potrebovali:
- 500 g filejev osliča
- 300 g krompirja
- 1 rdeča čebula
- sol
- svež peteršilj
- olivno olje
- 0,5 limone
- 1 strok česna
Postopek priprave:
Pečico segrejte na 200 stopinj.
Krompir narežite na debelejše rezine in ga blanširajte, da skrajšate čas peke. Čebulo narežite na rezine.
List namaščenega papirja premažite z olivnim oljem, nanj položite nekaj krompirja, čebule in file osliča. Posolite in pokapljajte z nekaj kapljicami oljčnega olja.
Vsako porcijo oblikujte v obliko bonbona.
Pecite približno 20 minut, v tem času naredite omako iz oljčnega olja, sira, sesekljanega česna in peteršilja ter sveže iztisnjenega limoninega soka.
Omako postrezite k pečeni ribi in krompirju.
Dober tek!
Foto iStock (fotografija je simbolična)