Zeleni quiche, zapleten a tako zelo okusen
Vsi ljubitelji quicheja, ki se želite preizkusiti v malo bolj zapletenem a prefinjenem receptu potem je to recept za vas. Za pripravi jedi boste potrebovali skoraj dve uri. Iz navedenih količin sestavin boste napolnili šest lačnih ust.
Sestavine, ki jih boste potrebovali:
Testo
- 200 g gladke moke
- 1 čajna žlička soli
- 100 g masla, stopljenega na sobni temperaturi
- 1 jajce
- 4 žlice vode
Nadev
- 0,5 kg brokolija (blanširajte)
- 4 jajca
- 100 g slanine
- 1 rdeča čebula
- 200 g gavde
- 400 g kisle smetane
- 100 g kuhane šunke ali podobno
- sol, poper
Postopek priprave
V kompaktno testo zmešajte moko, jajce, sol, maslo in med mešanjem prilivajte vodo. Pregnetite in pustite nekaj časa počivati.
Na olju prepražite sesekljano čebulo, nato dodajte slanino, ki ste jo predhodno narezali na tanke rezine.
V drugi skledi stepite jajca, solite in popoprajte, nato dodajte čebulo, slanino in brokoli ter premešajte. (Čebulo, slanino in brokoli ohladite)
Nato dodajte kislo smetano, sir in šunko ter vse skupaj še enkrat dobro premešajte.
Quiche lahko spečete v tortnem pekaču.
Testo razvaljajte in dajte v naoljen in pomokan model, malo prebodite z vilicami in postavite v pečico za 15 minut na 150°.
Nato na testo vlijte nadev, pokrijte s folijo, pečico segrejte na 180° in pecite približno 40 minut.
Proti koncu peke odstranite folijo, da malo porjavi.
Dober tek!
Foto: 123irf (fotografija je simbolična)