Zelo evropsko: Njoki s sredozemskim pridihom

ByAna Koren

2. oktobra, 2023

Okusno in hitro: Njoki s sredozemskim pridihom

Evropska kulinarika je znana po svoji raznolikosti in unikatnih okusih, ki jih prinaša na mizo. Tokrat vam predstavljamo preprost recept, ki združuje tradicijo italijanske kuhinje z osvežujočim sredozemskim. Gre za pripravo krompirjevih njokov, obogatenih z aromatičnimi sestavinami, kot so česen, oljčno olje, rdeča paprika in mlada rukola. Za dodaten okus in teksturo je dodan tudi polnomastni ricotta sir.

Za pripravo potrebujete naslednje sestavine:

  • 6 strokov česna,
  • 60 ml plus 4 žlice oljčnega olja,
  • 2 paketa (500g) krompirjevih njokov,
  • 1/2 čajne žličke soli,
  • 1/2 čajne žličke kosmičev rdeče paprike,
  • 150g mlade rukole (približno 5 pakiranih skodelic),
  • 1/2 majhne limone,
  • Sir ricotta iz polnomastnega mleka,
  • Kosmičasta morska sol.

Navodila so preprosta in hitra, kar vam omogoča, da pripravite okusno večerjo brez veliko truda. Začnite z rezanjem česna, nato v ponvi segrejte oljčno olje in dodajte njoke. Ko njoki dosežejo zlato-rjavo barvo, dodajte sol in premešajte. Po tem dodajte česen in rdečo papriko v ponev, pražite, dokler ne zadiši, nato dodajte rukolo. Ko rukola ovene, dodajte limonin sok in premešajte vse skupaj. Postrezite v plitkih skledah ali krožnikih, okrasite z ricotto sirom, morsko soljo in dodatnimi kosmiči rdeče paprike. In voila! Vaša sredozemska fuzija na tradicionalnih krompirjevih njokih je pripravljena za postrežbo.

Ta recept ne samo da združuje bogate okuse, ampak tudi vabi na kulinarično potovanje po Evropi, ne da bi zapustili udobje vaše kuhinje. Torej, zakaj ne bi preizkusili nečesa novega in si privoščili odlične pojedine kar doma?

vir Foto: Unsplash Portal24