Zgolj tri sestavine – Piščanec v sladko slani sojini omaki

ByAna Koren

19. avgusta, 2023 ,

Zgolj tri sestavine – Piščanec v sladko slani sojini omaki

Ste že kdaj pomislili, da bi lahko iz omejenih sestavin ustvarili osupljivo okusno jed? Zdi se nemogoče, a tale recept za sočne piščančje krače brez kosti v sladko-slani sojini omaki z zgolj tremi sestavinami vas bo zagotovo prepričal v nasprotno.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 450 g piščančjih prsi brez kosti
  • 125 ml sojine omake
  • 60 g rjavega sladkorja

Postopek priprave:

  1. Na zmernem ognju segrejte veliko ponev s premazom proti prijemanju.
  2. Narezane piščančje koščke prepražite na obeh straneh, da dobijo zlato-rjavo barvo.
  3. V skledi zmešajte sojino omako in rjavi sladkor ter prelijte preko piščanca v ponvi.
  4. Jed kuhajte toliko časa, da je piščanec termično obdelan do konca, omaka pa se prijetno zgosti in zreducira.
  5. Končano jed postrezite s prilogo po vaši izbiri.

Ta recept je dokaz, da lahko z izjemno preprostimi sestavinami dosežemo vrhunski okus. Piščančje krače so nežno sočne in se odlično ujamejo s sladko-sojno omako, ki je prava paša za brbončice. Ta enostaven a impresiven recept vam bo v hipu pričaral okusno in zadovoljivo jed, ki jo lahko pripravite hitro in brez prevelikega truda. Pustite se presenetiti s tem čarobnim okusom, ki ga lahko ustvarite tudi z le tremi osnovnimi sestavinami.

Vir Foto: Wikimedia Portal24