Živila, ki bi jih moral jesti po 40-ih, za hitrejše hujšanje

ByAna Koren

4. marca, 2023
Foto: Pexels

Živila, ki bi jih moral jesti po 40-ih, za hitrejše hujšanje

Dietetiki pojasnjujejo, da mlajši lažje izgubijo odvečne kilograme, pojasnili pa so tudi katera živila jesti. Starejšim od 40 let, je medtem veliko težje shujšati in to težo tudi obdržati. Ko vstopimo v 30. leta, začnemo namreč naravno vsakih 10 let izgubljati mišično maso.

Na žalost je, zaradi izgube mišične mase, veliko lažje kopičenje maščobe. Eat This poroča, da treba uvesti določene spremembe v prehrani, da pospešimo izgorevanje maščob in s tem hujšanje. Seveda je potrebna tudi vzpostavitev dosledne vadbene rutine. Zato registrirana dietetičarka Lisa Young priporoča pet živil, ki bi jih morali jesti, da bi pri 40-ih hitreje shujšali.

Priporočena živila so… na Princesa.si

Ne spreglejte…

Savna – pospešuje hujšanje in deluje protivnetno

Savna je še posebej priljubljena pozimi, zaradi številnih prednosti vse več ljudi redno obiskuje wellness centre ali druge objekte, ki jo ponujajo. Obstaja več vrst savn, vsaka pa po mnenju strokovnjakov prinaša določene koristi za naše telo in zdravje.

Raziskave na to temo so namreč pokazale, da redna savna spodbuja predvsem hujšanje, pospešuje metabolizem, čisti kožo, deluje protivnetno. Prav tako izboljšuje cirkulacijo, odpira dihalne poti, pomaga v boju proti stresu ter izboljšuje delo in zdravje srca in krvožilnega sistema nasploh… več tukaj.