Štiri živila, ki jih ne smemo jesti na prazen želodec

Naša jutranja rutina ima lahko veliko vlogo pri našem počutju čez dan, obstajajo namreč živila, ki jih ni dobro jesti na prazen želodec. Če imate občasno težave z želodcem in prebavo, se poskusite, na prazen želodec, izogibati uživanju teh živil.

1. Surova zelenjava

Surova zelenjava je zdrava in bogata z vitamini in minerali. A ni priporočljiva za zajtrk, saj za vašo prebavo predstavlja izziv, še posebej, če jo zaužijete na prazen želodec.

2. Jogurt

Če imate občutljiv želodec, boste zajtrk, ki vključuje jogurt, morda težko pojedli. Jogurt namreč vsebuje zdrave mlečne bakterije, ki na žalost ne pridejo do črevesja, saj jih prazen želodec s svojo kislino ubije. Kaj pomaga? Dovolj je pojesti nekaj oreščkov (mandlji, lešniki, orehi), košček avokada ali žlico kosmičev, da želodec ne bo prazen.

3. Banana

Uživanje banane na prazen želodec zviša vaš krvni sladkor. Vendar povzroči tudi zelo hiter padec krvnega sladkorja. To lahko povzroči nenadne napade lakote čez dan.

4. Citrusi

Kozarec sveže stisnjenega pomarančnega soka? Sliši se zdravo, a na prazen želodec lahko povzroči zgago. Edina izjema je voda, pomešana s stisnjeno limono, saj je v tem primeru limonin sok razredčen.

Vir

Ne spreglejte…

Želite bolje spati? Potem v svoj jedilnik vključite to hrano!

Da ponoči ne moremo spati obstaja več razlogov in sicer od bolezni in poškodb do stresa in tesnobe. Zato ni presenetljivo, da bo večina na neki točki občutila nespečnost. Toda prehrana je lahko tudi dejavnik, je opozorila terapevtka Michelle Geraghty-Corns. Za boljši spanec priporoča štiri vrste hrane in pijače… več tukaj.

By A.K.

Komentar: