Zlatan Čordić Zlatko

Zlatan Čordić Zlatko praznuje. Okrožno sodišče v Ljubljani je ustavilo postopek proti Zlatanu Čordiću, znanemu slovenskemu raperju in političnemu aktivistu.

Posebej se je kot aktivist izpostavljal med protesti proti zadnji vladi Janeza Janše in ukrepom za zajezitev širitve pandemije Covid-19 v Sloveniji.

Na družabnem omrežju Twitter je objavil:

Čordić se je redno pojavljal na protestih proti zadnji vladi Janeza Janše tj. v obdobju 2020-2022. Postal je znan zagovornik nasprotovanja cepljenju proti Covid-19, z Jašo Jenullom, neformalnim organizatorjem petkovih protestov ter Zoranom Stevanovićem, predsednikom stranke Resni.ca, ki je svoj program celo utemeljila na nasprotovanju ukrepom za zajezitev pandemije Covid-19, pa je postal eden najprepoznavnejših obrazov naprotnikov zadnje vlade Janeza Janše.

V slovenski javnosti je močno odmevalo Čordićevo pridržanje v torek, 5. 10. 2021, na protestu v Ljubljani. Že v četrtek zvečer, dva dni kasneje, je bil namreč po zaslišanju pri preiskovalnem sodniku izpuščen na prostost. Kot so takrat sporočili z Okrožnega sodišča Ljubljana, preiskovalna sodnica zanj ni odredila pripora.

Aretacija Zlatana Čordića na protestih 5.10.2021 v Lj; Foto: 24.ur.com, Aljoša Kravanja

Izvenobravnavni senat Okrožnega sodišča v Ljubljani je namreč takrat odločil, da ni bila podana verjetnost na ravni utemeljenega suma, da je osumljeni storil očitano kaznivo dejanje hujskanja k upiranju, ki je predpogoj za odreditev pripora.

Kot sledi iz Čordićeve objave na družabnem omrežju Twitter, se je proti njemu in njemu v korist, zaključil še en postopek več.

Foto, naslovne fotografija: Dejan Javornik (Slovenske novice)