Zlati globusi: Zvezdi večera – Oppenheimer in Poor Things!

ByAna Koren

8. januarja, 2024 , ,
Cillian Murphy podelitev globusov Foto: Zajem zaslona

Zlati globusi: Zvezdi večera – Oppenheimer in Poor Things!

Veliki zmagovalki na letošnji podelitvi zlatih globusov, sta zgodovinska drama Oppenheimer in gotska komedija Poor Things. Podelitev zlatih globusov pa je hkrati zaznamovala začetek sezone letnih nagrad v Hollywoodu. Prestižno nagrado za najboljšo filmsko dramo je tako prejel “Oppenheimer”, pri čemer ga je približno 300 zabavnih novinarjev že prej razglasilo za zmagovalca. Ti novinarji so glasovali na zlatih globusih, ki jih je podelila nova organizacija, ustanovljena po škandalu glede etike in raznolikosti v filmski industriji.

Na drugi strani je “Poor Things”, komedija v kateri blesti Emma Stone, prejel nagrado za najboljši filmski muzikal ali komedijo. Film govori o pokojni ženski, ki jo obudijo znanstveniki. Presenetljivo je premagal tudi uspešnico “Barbie”, ki je v javnosti vzbujala veliko zanimanja zaradi spodbujanja ženske moči.

V televizijskih kategorijah je serija “Nasledstvo” osvojila naslov najboljše drame, medtem ko je komična serija “Medved”, ki obravnava težave z lastništvom restavracije, prejela nagrado za najboljšo TV komedijo.

Veličastna slovesnost je oznanila začetek letošnje hollywoodske sezone podelitve nagrad, ki bo vrhunec dosegla z oskarji 10. marca. To je bil prvi večji dogodek, na katerem so se vrhunske zvezde združile, odkar je leta 2023 po šestih mesecih stavk igralcev in pisateljev prišlo do prekinitve filmskih in televizijskih produkcij. Dogodek je nastopajočim omogočil druženje in promocijo svojih filmov ter TV oddaj, kar je bilo v preteklih mesecih oteženo zaradi prepovedi rdeče preproge in drugih promocijskih aktivnosti.

vir; Foto: Zajem zaslona; Portal24