Znaki, da je proteinom v prahu potekel rok uporabe

ByA.K.

2. marca, 2023

Znaki, da je proteinom v prahu potekel rok uporabe

Večina fitnes navdušencev ima na kuhinjskem pultu posodo s proteini v prahu. Toda, ko pridete do zadnjih nekaj meric, obstaja možnost, da je rok uporabe izdelku že potekel. Kaj storiti v tem primeru?

Dietetik in nutricionist Chris Henigan za Men’s Health pravi, da je, na splošno, uživanje beljakovin v prahu varno tudi po preteku roka uporabnosti, ki je označen na embalaži. Uživa se jih lahko tedne ali celo mesece po roku, vendar se bo kakovost beljakovin zmanjšala.

Beljakovine v prahu se ne razgradijo kot živalski proizvodi, na primer meso ali mlečni izdelki. Vendar se razgradijo in izgubijo svojo sposobnost, da opravljajo tisto, za kar so zasnovani. Njihova naloga je gradnja mišic in moči.

Dietetik Kieran McSorley poudarja, da če prašek neprijetno diši ali je bil shranjen pri umivalniku, je najbolje, da ga zavržete… več na Princesa.si

Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Nasveti za pripravo sendviča, ki je srcu prijazen

Imamo nekaj nasvetov za pripravo zdravega sendviča. Zdi se namreč, da je narediti si zdrav sendvič vse prej kot lahka naloga. Številne delikatese ponujajo izdelke polne konzervansov, nitratov in natrija, ki lahko povečajo tveganje za bolezni srca in druge zdravstvene težave. Torej, ali obstaja boljša izbira za malico, ki vam bo všeč in ne bo poleg tega tudi zdrava?

Kate Zeratsky, nutricionistka klinike Mayo, registrirana dietetičarka, pravi, da lahko to, kar priložite kosilu, pomaga uravnotežiti to, kar priložite v sendvič… več tukaj.