Znaki, da otrok še ni pripravljen za kahlico

ByAna Koren

26. januarja, 2023 ,

Znaki, da otrok še ni pripravljen za kahlico

Pediatri pojasnjujejo, da je, ne glede na starost otroka, pomembno prepoznati znake, da je otrok pripravljen za kahlico, torej dovolj zrel za odvajanje od plenic. 

Prav tako obstajajo določeni znaki, ki lahko staršem dajo vedeti, da njihov malček še ni pripravljen na ta veliki podvig, piše Sleeping Should Be Easy.

Od odvajanja je odvisnih veliko dejavnikov in vsak mora biti zadovoljen, da se bo otrok uspešno odvadil od plenice, ki jo ves čas nosi. Tukaj so jasni znaki, da otrok potrebuje več časa, preden dokončno sleče plenico:

  • umazana plenice ga ne moti,
  • plenica vsaj dve uri ni suha,
  • otrok nima interesa za kahlico ali uporabo stranišča,
  • ne more se sleči,
  • noče sedeti na kahlici ali stranišču,
  • kaže odpor do kahlice ali stranišča.
https://portal24.si/so-kosmici-nevarni-za-otroke-kaj-pravijo-nutricionisti/

Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Pri vzgoji občutljivih otrok je največja napaka vpitje

Terapevtka pojasnjuje, kako vzgajati občutljive otroke. Disciplina je pomemben element pri vzgoji otrok. Ni pa nenavadno, da imajo starši občutljivih otrok težave z discipliniranjem.

Še posebej težko je, ker čutijo veliko več in intenzivneje kot drugi otroci. Prvi korak je spoznati, da ni nič narobe, če je vaš otrok občutljiv… več tukaj.

Pasivni triki, ki pomirjijo temperamentnega malčka, preberite kateri so

Če je vaš malček temperamenten, so ti nasveti lahko zelo koristni. Raziskovalci menijo, da pasivni triki, kot so guganje malčka pred spanjem, petje in branje, pozitivno vplivajo na njegov temperament. Po drugi strani imajo aktivnosti, kot so hoja, vožnja avtomobila ali igra z otrokom, negativen vpliv, je zaključila skupina mednarodnih znanstvenikov po analizi 841 staršev iz 14 držav… več tukaj.