Znova spektakularna igra Luke Dončića: dosegel 51 točk! (video)

ByAna Koren

1. januarja, 2023 ,
Foto: Zajem zaslona

Nova čudežna tekma Dončića: Ne vem, kako sem dosegel toliko košev

Znova spektakularna igra Luke Dončića! Dončić je sinoči odigral še eno zgodovinsko tekmo. Po dveh čudežnih trojnih dvojčkih, oba v zgodovini lige NBA, je zdaj dosegel več kot 50 točk na tretji tekmi zapored proti Brooklyn Nets. Ob zmagi njegovih Dallas Mavericks nad San Antonio Spurs s 126:125 je Dončić dosegel 51 točk.

Za Dallas je to šesta zmaga v nizu. Dončić je po tekmi poudaril, da je bila za njim zelo težka tekma. 

“Izčrpan sem. Naša obramba ni bila dobra, a smo na koncu uspeli zaustaviti nekaj ključnih akcij. Vendar smo na koncu zmagali in to je edino, kar je pomembno. Sploh ne vem, kako sem tako zadel veliko košev. Včasih me podvojijo, včasih pa mi pustijo, da igram pick and roll. Preprosto sprejmem njihov način varovanja in začnem od tam,” je po tekmi povedal Dončić.

Dončić bi lahko zadel več. Potem ko je Tre Jones 4,1 sekunde pred koncem zgrešil prosti met za podaljšek, je Dončić ujel odbito žogo in imel priložnost izboljšati predstavo še z dvema metoma, a mu prvi ni šel, drugega pa je namerno zgrešil, tako da Spursi je ne bi prišli v zadnji sekundi in pol do preobrata.

Ne spreglejte…

Dončić se ne ustavlja! Uspela mu je še druga tekma zapored!

Luka Dončić se ne ustavlja s trojnimi dvojčki v zgodovini najmočnejše lige. Potem ko je za Dallas poskrbel za zmago nad Knicksi in postal prvi igralec po ligi NBA s 60 točkami, 21 skoki in 10 skoki, je šel še korak dlje pri zmagi nad Houstonom (129:114), kakor koli sliši se res nerealno!

Gremo po vrsti, natančneje od polčasa tekme proti Raketam. Dončić jo je končal z 21 točkami ter 7 skoki in podajami. Tako je postal šele četrti igralec v zadnjih 25 letih, ki mu je uspelo imeti tri polčase z učinkom 20/7/7. Ostali trije so Russell Westbrook, James Harden in LeBron James… več tukaj.

Foto: zajem zaslona