Župan Arsenovič od supernadzornika po nesreči v vinjenem stanju zahteva odstop

ByA.K.

30. decembra, 2023
Foto: Zajem zaslona

Župan Arsenovič od supernadzornika po nesreči v vinjenem stanju zahteva odstop

Župan Maribora, Saša Arsenovič, se potem ko je izvedel, da je Damijan Škrinjar, nadzornik v več podjetjih Javnega holdinga, povzročil nesrečo v pijanem stanju ter domnevno poskušal podkupiti zdravnika med pregledom, sooča z zahtevnim izzivom. Arsenovič od Škrinjarja pričakuje odstop, saj meni, da takšno dejanje meče slabo luč tako na druge nadzornike kot tudi na javna podjetja, ki jih je doslej uspešno nadziral.

Arsenovič je povedal, da je izvedel za incident preko medijev in izrazil svoje razočaranje nad dejanji Škrinjarja. Verjame, da bo Škrinjar prevzel odgovornost in odstopil, saj meni, da takšno vedenje kvari ugled drugih nadzornikov in javnih podjetij, ki jih je doslej uspešno nadziral.

Škrinjar, ki je bil lani najbolje plačan nadzornik v okviru podjetij Javnega holdinga Maribor, je povzročil prometno nesrečo v pijanem stanju prejšnji petek. Po testiranju alkoholiziranosti so ugotovili 0,74 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Poleg tega mu je bil naročen strokovni pregled, a naj bi se poskušal izogniti temu s poskusom domnevnega podkupovanja zdravnika.

Škrinjarju, ki je znan kot “supernadzornik” zaradi svojih funkcij v javnih podjetjih, zdaj grozi ne samo odvzem vozniškega dovoljenja, temveč tudi kazenska ovadba zaradi nevarne vožnje, kar se v njegovem primeru (nesreča z lažjimi poškodbami) kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom od treh mesecev do treh let.

vir; Foto: Zajem zaslona; Portal24