Zvezdniki lase barvajo rdeče, je rdeča barva leta 2023?

ByA.K.

27. novembra, 2023 , , ,
Foto: FreepikFoto: Freepik

Zvezdniki si lase barvajo rdeče, je rdeča barva leta 2023?

V svetu slavnih se zadnje čase pojavlja trend, ki je hitro pritegnil pozornost – barvanje las na češnjevo rdečo. Zakaj so se nekatere znane osebnosti odločile za to drzno barvo las? In ali je to res barva leta 2023?

Avgusta je glasbena ikona Billie Eilish presenetila svoje oboževalce z obnovo svoje prepoznavne črne pričeske, vendar tokrat z osupljivo češnjevo rdečo barvo. Sledila ji je Megan Fox, ki je mesec dni kasneje predstavila svoj ognjeno škrlatni “žametni paž”. Dua Lipa pa se je oktobra odločila za mahagonijevo rdeč odtenek in uskladila svoje lase z oblačili in dodatki v bordo in kostanjevi barvi.

Trend se je razširil tudi med manekenkami in oblikovalci. Na modnih revijah za jesen-zimo 2023 so se češnjevo-kokakola in jagodno blond kitke pojavile pri Burberryju, Rodarteju, Gucciju in Missoniju, da omenimo le nekatere. Priljubljenost te barve se je odražala tudi na odru, kjer je naravna rdečelaska Rianne Van Rompaey osvojila vzletno-pristajalne steze za številne prestižne modne znamke.

Privlačnost rdečih las ni nov pojav

Privlačnost rdečih las ni nov pojav. Kljub temu, da je manj kot dva odstotka svetovnega prebivalstva naravnih rdečelask, so se rdeči lasje že stoletja pojavljali v zgodovini in kulturi. V 15. stoletju so rjavi lasje veljali za znamenje hudiča in so lahko celo privedli do obsodb in umorov. V 17. stoletju je angleški akademik Obadiah Walker zapisal o zaničevanju rdečelaskih moških. Toda ta odtenek las je imel tudi svoje trenutke slave, kot na primer v času kraljice Elizabete I., ko so bili rdeči lasje modni in so izražali zvestobo.

Trend barvanja las na rdeče se je skozi zgodovino pojavljal in izginjal. Vendar pa je še vedno privlačen in pritegne pozornost. Znano je, da ljudje, ki se odločijo za rdečo barvo las, želijo izstopati in se počutiti samozavestno. Poleg tega je rdeča barva las tudi ekonomsko dostopnejša za nekatere ljudi v primerjavi z drugimi barvami, kot je blond.

Ali je barva las leta 2023 res češnjevo rdeča?

To bo morda odvisno od vašega osebnega okusa, vendar pa je dejstvo, da rdeči lasje še naprej privlačijo pozornost in ostajajo priljubljen trend med zvezdniki. V svetu mode in lepote je rdeča barva las zagotovo v središču pozornosti.

vir; Foto: Pixabay; Portal24