Janši prekipelo, to je povedal ob koncu leta

Prvak opozicijske stranke SDS Janez Janša je v nagovoru ob koncu leta dejal, da vlada Roberta Goloba s svojimi potezami vladavino prava spreminja v vladavino barbarstva.

“Predaleč je šlo, nobeno prikrivanje dejstev več ne pomaga. Vendar so zgolj politične konsekvence tega zdrsa proti barbarstvu premalo. Potreben je splošen premik k streznitvi,” je dejal Janez Janša.

Janša je spomnil na predpraznične dni zadnji dve leti v času pandemije covida 19. Ko so bile bolnišnice polne covidnih bolnikov, ljubljanski trgi polni protestnikov, državni zbor pa zasut z interpelacijami.

Njegova vlada je medtem sprejemala ukrepe, “ki so varovali življenja in ohranjali standard prebivalstva. Danes pa se pred našimi očmi stvari pospešeno postavljajo na glavo.”

Vlada Roberta Goloba danes ne predlaga “zahval in nagrad tistim, ki so uspešno reševali življenja ter Slovenijo ubranili najhujšega, temveč onim, ki so nas pehali v nesrečo,” je opomnil Janez Janša.

Golobova vlada nagrajuje tiste, ki so razbijali in uničevali po ljubljanskih ulicah

Aktualna vlada po Janševih besedah ne nagrajuje tistih, ki so uspešno organizirali šolanje na daljavo. Ampak tiste, ki so rušili preventivne ukrepe v šolah in tako prispevali k daljšemu zapiranju šol.

“Golobova vlada ne nagrajuje tistih, ki so v množičnih nezakonitih protestih skrbeli za varnost ljudi in lastnine, temveč one, ki so razbijali in uničevali po ljubljanskih ulicah. Ne nagrajuje tistih policistov, ki so varovali največji zunanjepolitični dogodek v zgodovini Slovenije, temveč nasilneže, ki so varnost tujih delegacij ogrozili. Golobova vlada ne nagrajuje tistih novinarjev in snemalcev, ki so iz nezakonitih protestov poročali, temveč huligane, ki so novinarje, snemalce in njihove medijske hiše fizično napadali;” je dejal Janez Janša.

S tem pa vlada vladavino prava spreminja v vladavino barbarstva, pravi Janša. Iz zgodovine “vemo, da noben nasilni prevrat, nobena zloraba pravne države in tudi noben volilni rezultat še nikoli ni dobrega spremenil v slabo ali obratno,” je dodal.

Vir; Slovenske novice Foto: Zajem zaslona

Ne spreglejte…

Janez Janša zaradi Patrie nad tožilce in sodnike

Janez Janša zaradi Patrie nad tožilce in sodnike. Na kranjskem okrožnem sodišču je namreč stekla obravnava odškodninske tožbe, s katero predsednik SDS-a in nekdanji predsednik vlade Janeza Janše od nekdanje tožilke in sodnikov, ki so sodili v zadevi Patria, zahteva 900.000 evrov odškodnine… več tukaj.

By A.K.

2 thoughts on “Janši prekipelo, to je povedal ob koncu leta (video)”

Komentar: