Jabolka, ki naredijo pito sočno in aromatično (in katera vse pokvarijo)
Jesenski vonj po pečenih jabolkih in cimetu je eden najbolj prepoznavnih kulinaričnih užitkov. Toda, čeprav se zdi, da je za…
Jesenski vonj po pečenih jabolkih in cimetu je eden najbolj prepoznavnih kulinaričnih užitkov. Toda, čeprav se zdi, da je za…
Polnjene paprike so v mnogih kuhinjah domačega značaja, a češka različica te jedi ima poseben pečat. Na Češkem jih ne…
Ko se listje obarva v tople odtenke, zrak zadiši po pečenih kostanjih in jabolčnem zavitku, si vsi zaželimo nekaj toplega,…
Med številnimi italijanskimi sladkimi dobrotami se piškoti cantucci ponašajo s posebno tradicijo. Izvirajo iz Toskane, kjer jih domačini še danes…
Če bi morali izbrati eno jed, ki uteleša beneški duh, bi to brez dvoma bila telečja jetra po beneško. Klasična…
Kolački (muffini) z bučo in pekan oreščki so tista jesenska poslastica, ki jo obožujejo tako sladkosnedi kot ljubitelji nekoliko bolj…
Obstajajo jedi, ki vas že ob prvem grižljaju spomnijo, zakaj je kuhanje lahko pravi užitek. Med njimi so zagotovo testenine…
Če bi morali ujeti okus poletja v eno jed, bi bil to prav gotovo piščanec z limono in artičokami. Sočna…