GEN-I Roberta Goloba je s podjetjem SEE M. & C., ki ga je ustanovila in dolgo vodila Vesna Vuković, pogodbo sklenil že leta 2019, je pokazala odločitev informacijske pooblaščenke. IP pa se je odločila tudi, da javnost nima pravice izvedeti, zakaj je Golobov GEN-I temu podjetju v več letih nakazal skupaj 103 tisoč evrov. Zadnje nakazilo v višini 3.660 evrov je bilo letos. GEN-I ob podpisu pogodb in aneksov ni bil v pretežni lasti države, je informacijska pooblaščenka pojasnila, zakaj javnost ne sme izvedeti za razloge nakazil podjetju novinarke portala Necenzurirano. 

Podjetju SEE M. & C. je v času, ko ga je kot direktorica vodila novinarka Vesna Vuković, denar nakazovalo tudi podjetje Gorenje, ki je pa samo takoj javnosti pojasnilo razloge poslovanja.  

Tudi GEN-I in Robert Golob zadnje mesece nista bila pripravljena razkriti razlogov plačil podjetju. Podjetje Vesne Vuković pa je bilo tudi na plačilni listi podjetja bodočega finančnega ministra Klemna Boštjančiča.

Pogodba z aneksi v letih 2019, 2020 in 2021

“Informacijski pooblaščenec je v zakonskem roku zaključil pritožbeni postopek, ki ga je na zahtevo TSmedia (Siol.net) vodil zoper GEN-I. Ker pogodba s SEE M. & C. ni bila sklenjena v času, ko je bil GEN-I zavezanec za posredovanje informacij javnega značaja, ne gre za informacijo javnega značaja,” je uvodoma na zahtevo Siola danes odgovorila informacijska pooblaščenka.  

Pojasnila urada Informacijske pooblaščenke Mojce Prelesnik

“Informacijski pooblaščenec (IP) je na zahtevo TSmedia (Siol.net) vodil pritožbeni postopek zoper GEN-I, glede dostopa do pogodb med GEN-I in podjetjem SEE M. & C. Pogodba z aneksi je bila sklenjena 22. 7. 2019, 8. 4. 2020, 29. 7. 2020 ter 30. 3. 2021… več tukaj

By A.K.

Komentar: