Site icon Portal24

Okusen azijski vok z govedino in zelenjavo

[Foto: Pixabay/ugglemamma]

Okusen azijski vok z govedino in zelenjavo

Azijski vok z govedino in pestrin naborom zelenjave je jed, ki je zdrava, hitro pripravljena in polna okusov. Ta jed je odlična izbira za tiste, ki si želijo okusne večerje z azijskim pridihom, ne da bi preživeli ure v kuhinji. Recept je prilagodljiv, zato lahko zelenjavo ali začimbe izberete glede na svoje preference ali tisto, kar imate pri roki.

Sestavine (za 4 osebe):

Priprava:

Goveji trakovi naj bodo čimbolj enakomerno narezani. V skledi zmešajte sojino omako, ostrigino omako, med in polovico sesekljanega česna ter ingverja. Marinirajte govedino v tej mešanici vsaj 15 minut (če imate čas, pustite stati dlje za bolj intenziven okus).

Na močnem ognju segrejte vok ali veliko ponev in dodajte rastlinsko olje. Ko je olje vroče, dodajte preostali česen in ingver ter hitro popražite 30 sekund, da sprosti arome.

Dodajte marinirano govedino v vok in jo na hitro popecite (približno 2-3 minute), da je znotraj še rahlo roza. Odstranite meso iz vok posode in ga odložite na stran.

V istem vok posodi popražite papriko, korenje in brokoli. Kuhajte 3-4 minute, da ostane zelenjava hrustljava. Dodajte mlado čebulo in popražite še minuto.

Vrnite govedino nazaj v vok, premešajte z zelenjavo in dodajte preostanek marinade iz skodelice. Vse skupaj kuhajte še 1-2 minuti, da se okusi prepojijo. Po potrebi začinite s soljo in poprom.

Postrezite takoj, posuto s sezamovimi semeni. Odlično se poda k kuhanemu rižu, ajdovi kaši ali celo kot samostojna jed.

Dobro tek!

Portal24; Foto: Pixabay/ugglemamma

Exit mobile version