Site icon Portal24

Preprosto in okusno: Kurja obara

[Foto: Pixabay/Levoqd]

Preprosto in okusno: Kurja obara

Želite pripraviti okusno in nasitno jed za družinsko kosilo? Kurja obara z bogato omako, piščancem, gobami in korenjem je odlična izbira. Preprosta za pripravo, a polna okusov, bo navdušila vse za mizo. Sledite našemu receptu in pričarajte domačo toplino!

Sestavine (za 4 osebe):

Priprava:

Piščančje kose operite in posušite s papirnato brisačo. Posolite in poprajte po okusu.

V veliki posodi segrejte olivno olje na srednje visoki temperaturi. Dodajte piščančje kose in jih z vseh strani zlato rjavo popecite (približno 5-7 minut). Ko so pečeni, jih vzemite iz posode in odložite na stran.

V isti posodi popražite čebulo in česan, dokler ne postaneta prozorna (približno 2-3 minute). Dodajte narezan korenje in gobe ter kuhajte še 5 minut.

Potresite moko čez zelenjavo in dobro premešajte. Postopoma vlijte piščančje jušno osnovo, medtem pa mešajte, da preprečite grudice.

Vrnite piščančje kose v posodo, dodajte timijan in zavrite. Zmanjšajte ogenj, pokrijte in kuhajte na nizki temperaturi približno 40-50 minut, dokler piščanec ni popolnoma kuhan in meso skoraj odpada od kosti.

Pred serviranjem posujte s svežim peteršiljem.

Postrezite toplo, najbolje z maslenim krompirjem ali svežim kruhom, ki bo vpil okusno omako.

Dober tek!

Portal24; Foto: Pixabay/Levoqd

Exit mobile version