Site icon Portal24

Široki rezanci z gobami, parmezanom in orehi

https://www.freepik.com/free-photo/serving-homemade-pappardelle-pasta-with-mushrooms-parmesan-cheese_15848647.htm#fromView=search&page=3&position=29&uuid=80f8d49e-e6c2-489d-bc33-f0914170e12e&new_detail=true&query=italian+dish

[Foto: Freepik]

Široki rezanci z gobami, parmezanom in orehi

Vas mika nekaj posebnega, a preprostega za pripravo? Široki rezanci z gobami, parmezanom in orehi so prava izbira. To je jed, ki združuje kremavost, oreškasto aromo in zemeljski okus gob. Priprava je hitra, rezultat pa naravnost odličen – popoln obrok za vsakodnevno razvajanje ali večerjo s prijatelji.

Sestavine za 4 osebe:

Postopek priprave:

V velikem loncu zavrite vodo, dodajte ščepec soli in skuhajte široke rezance po navodilih na embalaži, da bodo al dente. Nato jih odcedite, pri čemer prihranite približno 100 ml vode, v kateri so se kuhali.

Medtem v večji ponvi segrejte maslo in oljčno olje. Dodajte sesekljan česen in ga na zmernem ognju pražite le toliko, da zadiši. Dodajte narezane gobe in jih pražite 5–7 minut, dokler ne zmehčajo in spustijo aromo. Za bolj bogat okus rahlo solite in poprajte.

K gobam dodajte skuhane rezance in prilijte prihranjeno vodo, da nastane rahlo kremasta omaka. Vmešajte polovico naribanega parmezana ter pest sveže špinače ali rukole za dodaten svež pridih.

Postrezite v globokih krožnikih, potresite s preostalimi orehi in naribanim parmezanom. Jed dodatno začinite s sveže mletim poprom po okusu.

Postrezite z rahlo ohlajenim belim vinom, kot je chardonnay ali sauvignon blanc, ki odlično dopolni bogate okuse te jedi.

Dober tek!

Portal24; Foto: Freepik

Exit mobile version