Site icon Portal24

Sočni čokoladni browniji z orehi

Browniji [Foto: Pixabay/alipub]

Browniji so ena tistih sladic, ki nikoli ne razočarajo. Mehki, čokoladno bogati in ravno prav vlažni – kot majhna rezina čokoladne sreče. Dodatek orehov pa poskrbi za prijetno teksturo in tisti oreškasti kontrast, ki čudovito zaokroži okus.

Priprava je hitra, potrebujemo le nekaj osnovnih sestavin in eno posodo – rezultat pa je poslastica, ki izgine hitreje, kot se ohladi.

Sestavine (za pekač 20 × 25 cm, približno 12 kosov):

Priprava:

V kozici ali nad soparo stopimo maslo in čokolado. Ko se zmes poveže v gladko čokoladno maso, jo odstavimo in rahlo ohladimo.

Vmešamo sladkor in vaniljev sladkor, nato pa postopoma dodajamo jajca – eno za drugim, vsakič dobro premešamo.

Primešamo moko, kakav in ščepec soli. Zmes mora biti gosta, sijoča in enotna. Na koncu dodamo orehe in jih nežno vmešamo.

Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač obložimo s papirjem za peko in vanj vlijemo maso. Pečemo 20–25 minut – sredica mora ostati rahlo mehka in vlažna. Po peki pustimo, da se popolnoma ohladi, nato narežemo na kvadratke.

Namig:
Za dodatno razkošje lahko čez še tople brownije potresete nekaj koščkov čokolade, ki se rahlo stopijo. Če želite bolj “fudgy” teksturo, zmanjšajte čas peke za 3–4 minute.

Kalorična vrednost:
Približno 340 kcal na kos.

Alenka Mirnik

Foto: Pixabay/alipub

Prispevek je urejen s pomočjo UI.

Exit mobile version